Настільна версія
мова | язык

Вчені: Мріючи, людина почуває себе нещасною!

18 Квітня, 18:11

Поділитися:

Приблизно половину робочого часу людина витрачає, мріючи про майбутнє, перебираючи події минулого. Однак таке проведення часу не тільки заважає роботі, але і робить людину нещасною, всупереч загальним уявленням, впевнені психологи з Гарвардського університету, пише The Telegraph. 

Виявляється, людина найбільш щаслива, коли живе сьогоднішнім днем, а не коли віддається роздумам про можливе становище у світі. За підрахунками експертів, ми "витаємо у хмарах" 46,9% всього часу. І в цей час ми відчуваємо себе найгірше, відчуваючи радість мінімально. 

Часто людина мимоволі починає мріяти, слухаючи музику, граючись, відпочиваючи, працюючи або сидячи за комп'ютером. А от читання, перегляд телевізора і домашня робота мало впливають на мозкову активність. Найбільший пік щастя припадає на моменти активного спілкування з друзями.


Для дослідження вчені спеціально розробили додаток для iPhone, яке в довільному порядку розсилало питання 2250 добровольцям з усіх куточків світу, з приводу поточного рівня їхнього щастя, з приводу того, що вони зараз роблять і про що думають. У результаті опитування показало: учасники експерименту відволікалися не менше 30% від часу, витраченого на будь-яку діяльність, за винятком заняття любов'ю. І саме тоді, коли людина відволікається найбільше, вона відчуває себе найменш щасливою.

Помилковий заголовок — Dxtys^ Vhs.xb? k.lbyf gjxedf' ct,t ytofcyj.!

18 Квітня, 18:11

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон