Настільна версія
мова | язык

Скандал у США: республіканка назвала Обаму нащадком шимпанзе

18 Квітня, 23:14

Поділитися:

Малюнок із зображенням Обами у вигляді шимпанзе супроводжувавсянаписом: "Тепер ви розумієте, чому в нього немає свідоцтва пронародження".

Каліфорнійські республіканці отримали малюнок, на якому зображено сімейство шимпанзе в людському одязі, а голова одного з членів сімейства замінена фотографією Барака Обами.

Такого електронного листа своїм однопартійцям розіслала Член республіканської партії Каліфорнії Мерилін Девенпорт.

Цей інцидент викликав хвилю обурення в республіканській партії.

На картинці, розісланій республіканцям був підпис: "Тепер ви розумієте, чому в нього немає свідоцтва про народження (натяк на полеміку навколо законності перебування при владі Обами, який, на думку конспірологів, народився за межами США)".

Зміст листа Девенпорт, включаючи картинку, просочився у ЗМІ. Республіканку засудили правозахисники і борці за права чорношкірих. Багато-хто угледів в картинці Девенпорт ознаки расизму і неповаги до першого темношкірого президента США.

До критики Девенпорт приєдналося і каліфорнійське відділення Республіканської партії. Голова партії у листі-Девенпорт написав, що її послання просякнуте расизмом і абсолютно без смаку. Він також заявив, що її вчинок буде винесено на розгляд партійного комітету з етики. Він дав зрозуміти, що розраховує на виключення жінки як мінімум з республіканського ЦК.

Зі свого боку сама винуватиця скандалу свою провину не визнає. З журналістами спілкуватися відмовилася, проте у приватному листі однопартійцям вона зауважила, що картинка з Обамою-шимпанзе була всього лише жартом. Вона також наголосила, що не збирається йти у відставку і поцікавилася у колег, хто з них поширив цю інформацію для ЗМІ.

"Мені шкода, якщо мій лист когось образив. Мені він здається кумедним, враховуючи особистість Обами і всі ці питання, які виникають щодо його походження", - пояснила Девенпорт колегам по партії.

За її словами, вона в жодному разі не хотіла вказати на колір шкіри чинного глави держави. "У мене і в думках цього не було", - стверджує вона.

Скандал у Каліфорнії вибухнув напередодні приїзду туди Барака Обами. Цей штат президент відвідає в рамках своєї щойно розпочатої передвиборчої кампанії-2012.
Помилковий заголовок — Crfylfk e CIF^ htcge,ksrfyrf yfpdfkf J,fve yfoflrjv ibvgfypt

18 Квітня, 23:14

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин