Настільна версія
мова | язык

Як Київ святкуватиме День Незалежності

24 Серпня, 12:44

Поділитися:

З нагоди 22-ї річниці Дня Незалежності України у столиці відбудуться святкові заходи.

Ранок 24 серпня почнеться з церемонії урочистого покладання квітів керівництвом держави та міста до пам´ятників видатним діячам української держави: Тарасу Шевченку, Михайлу Грушевському, а о 10:00 біля пам´ятника Володимиру Великому відбудеться молитва за Україну.

Всеукраїнський фестиваль морозива проводитиметься з 10 до 19 години на тротуарній частині вул. Хрещатик (від станції метро «Хрещатик» до «Майдану Незалежності»).

У програмі фестивалю: вистави, розважальні програми за участю колективів художньої самодіяльності; літературні експозиції та експозиції образотворчого мистецтва, фотовиставки; тематичні конкурси дитячої художньої творчості, вікторини та безпрограшні лотереї, розфарбовування фото-банерів, конкурси з мильними бульбашками, робота аніматорів у костюмах і на ходулях, роздача морозива і надувних кульок, фото з мультиплікаційними персонажами, розфарбовування аквагримом або тату.

Парад Вишиванок стартуватиме о 13:00 з Мистецького Арсеналу до Майдану Незалежності, де на головній сцені країни розпочнеться святковий концерт. Учасники параду у супроводі музик та танцювальних колективів сформують дивовижну колону. У святковій ході кожне із 20 міст-учасників презентує свого унікального «Диво-птаха» розміром 3,50х4,00 метри, розписаного в регіональних традиціях.

В рамках параду заплановано також: конкурс за звання «Золотого голосу «Параду вишиванок», сотні дитячих малюнків, кубок-писанка, інкрустований дорогоцінним камінням, конкурс на найкращу вишиванку, найчисельніша команда у вишиванках, флеш-моб на Майдані «Вишиванка-dance».

Для любителів спортивних змагань цього дня на Хрещатику відбудеться Чемпіонат зі стрітболу. Змагання серед найсильніших українських команд з вуличного баскетболу пройдуть на 10 майданчиках одночасно, починаючи з 10-ої ранку. Крім того, в рамках турніру виступлять групи баскетбольних фрістайлерів і майстри street workout, також заплановано брейк-данс-шоу.

А змагання та майстер-класи від ролерів та скейтерів стартують з 14:00.

Від вулиці Інститутської до Європейської площі будуть змагання з мототріалу та виступи мотофрістайлерів, а також виставка спортивних машин та проїзд болідів класу «Формула-1600»

Також 24 серпня на Співочому полі Печерського ландшафтного парку о 15:00 відбудеться святкова концертна програма за участю аматорських колективів національно-культурних товариств Києва «Незалежна Україна на всі віки, на всі часи».

На території музею «Київська фортеця» на вул. Госпітальна, 24-А, у День Незалежності України о 16:00 відбудеться історико-патріотична музична програма «Минають роки, минають століття, а ти, Україно, одвічно живеш». У програмі візьмуть участь Київський академічний муніципальний духовий оркестр, Національний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. П. Вірського, Київський академічний театр українського фольклору «Берегиня», народний хор «Барви» та інші. Також відвідувачі побачать виставку образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Вечірній концерт на Майдані Незалежності відбудеться за участю Наталії Могилевської, Таїсії Повалій, Олександра Пономарьова, Злати Огневич, Світлани Лободи, Вєрки Сердючки, Міли Нітіч, Антоніни Матвієнко, Потапа й Насті Каменських, Час і Скло, Тіни Кароль, Марії Яремчук, Олега Скрипки. Завершить концерт святковий феєрверк о 22:00.

24-25 серпня у Голосіївському парку культури та відпочинку ім. Рильського відбудеться фестиваль-конкурс садів «GARDEN’S SHOW-FESTIVAL». Основна тема фестивалю: «Дитяча ігрова під відкритим небом».

Відвідувачів чекають 11 інсталяцій від провідних ландшафтних дизайнерів України, яким було запропоновано реалізувати свої ідеї з облаштування ігрових зон для розваг та розвитку дітей. Роботи будуть оцінені за двома категоріями – «арт» і «функція». Після завершення конкурсу ігрові майданчики залишаться на території парку як подарунок дітям і всій громаді столиці до Дня Незалежності.

На Андріївському узвозі та Володимирської вулиці, а також на алеях парку Володимирська гірка з 24 по 26 серпня відбудеться виставка-ярмарок авторської, художньої, сувенірної продукції декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва. Свої роботи представлять близько 1000 художників, майстрів з усіх регіонів України.

Крім цього, на вихідних культурно-мистецькі заходи відбуватимуться у всіх галереях, музеях, театрах вулиць Андріївський узвіз і Володимирська.

І для тих хто не втомиться за весь день – автобусно-пішохідна «Нічна екскурсії по Києву». Обіцяють розказувати легенди та міфи, таємниці Лівобережжя та Правого берега. Збір опівночі біля Старокиївської гори. Екскурсія триватиме до шестої ранку.
Помилковий заголовок — Zr Rbїd cdznredfnbvt Ltym Ytpfkt;yjcns

24 Серпня, 12:44

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван