Настільна версія
мова | язык

Олександр Божик презентує у Великобританії Україну

15 Жовтня, 17:58

Поділитися:

У Великобританії стартують Дні України. Фестиваль-презентація українського мистецтва у Туманному Альбіоні відбудеться вперше. Показати Україну з нового, сучасного боку до Лондона їдуть українські музиканти, співаки, літератори, дизайнери, арт-митці, етнографи та кулінари. «Дні України у Великобританії» стартують 17 жовтня і триватимуть до 19-го. Першого ж дня з українською музикою британців знайомитиме скрипаль-віртуоз, композитор, шоумен, рекордсмен Книги рекордів України (одночасна гра на чотирьох скрипках) Олександр Божик.

Олександр Божик презентує українську культуру і власну творчість у четвер, 17 жовтня, у одному з найвідоміших у світі лондонських залів – у приміщенні Музею природознавства (Natural History Museum). Організатори Днів України у Великобританії, які запропонували Олександру стати учасником фестивалю, довго думали над концепцією його виступу. Адже він може представляти Україну і як суто класичний виконавець, і як етно-скрипаль і як шоумен. Врешті зупинилися на форматі універсального виступу. Олександр гратиме під час гала-концерту у день відкриття фестивалю на прийомі для дипломатів, бізнесменів, посадовців. Але виконуватиме він не класику у чистому форматі, а шоу-програму з класичними вкрапленнями. Звучатимуть і українські народні композиції, і авторські твори Олександра. Не бракуваме англійській публіці і сюрпризів.

«Планую здивувати лондонських глядачів і показати їм, як можна грати на скрипці, обрізаючи на ній струни одна за одною, й при цьому не шкодити мелодії, - розповідає Олександр. – Звісно, зіграю для них і на трьох скрипках одночасно. Переконаний, британці ще не бачили нічого подібного».

«Мені приємно, що організатори Днів України у Великобританії зупинили свій вибір на мені як на музикантові, який представлятиме нашу країну за кордоном, - зізнається Олександр Божик. – Вперше виступатиму у Англії, але не вперше представлятиму Україну у світі. Адже кожного разу, коли виходжу на іноземну сцену, то розумію, що через призму моєї творчості, мого виступу публіка робитиме висновки і про культуру моєї країни. Для мене важливо показати світові наскільки багата і розмаїта Україна у культурному та музичному плані. Адже українська музика і український шоу-бізнес набагато глибші і повноцінніші, ніж здається багатьом».

Також у рамках Днів України у Великобританії пройде літературний вечір «Від Шевченка до Забужко». Заплановані арт-виставка, показ мод українських дизайнерів. Фінальним акордом стане етно-ярмарок та фольк-концерт. Разом з Олександром божиком Україну представлятимуть Мирослав Скорик, Оксана Забужко, Лілія Пустовіт, Олег Скрипка.. За підрахунками організаторів, фестиваль відвідають 100 тисяч британців.
Помилковий заголовок — Jktrcfylh <j;br ghtptyne' e Dtkbrj,hbnfysї Erhfїye

15 Жовтня, 17:58

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон