Настільна версія
мова | язык

У Києві відкривається міжнародний кінофестиваль «Молодість»

21 Жовтня, 10:08

Поділитися:

Червона доріжка, вечірні вбрання – у Києві відкривається вже 43-й кінофестиваль «Молодість». І першу свою нагороду вручить вже сьогодні.

За внесок у світове кіномистецтво фестиваль нагороджує австрійського режисера Ульріха Зайдля. Той, який роздратував своєю трилогією «Рай» пів Європи, якого називають циніком і соціальним порнографом, виявляється, теж має слабкість.

«Я давно знаю Україну: побував скрізь. І закохався у вашу країну і ваших людей. Тепер радію, що нарешті зможу познайомити вас з усіма своїми фільмами», - каже режисер.

Україну Зайдль вивчав, коли 6 років тому знімав фільм «Імпорт-Експорт» про те, як українка їде за кращим життям до Австрії, а австрієць – в Україну.

Мандрівки самотніх сучасників, які шукають щастя в інших світах – його прийом. Найбільше відображений у трьох резонансних фільмах з однією назвою «Рай».

«Мабуть, не було такого режисера, фільми б якого були підряд у трьох конкурсах міжнародних фестивалів: у Каннах, у Венеції, у Берліні. Фактично протягом одного року. Це дійсно величезне досягнення», - каже президент Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі.

На «Молодості» - уся ретроспектива Зайдля і нашумілий «Рай» теж. У першій «Рай.любов» немолода європейка шукає кохання за гроші в Африці, героїня другої «Рай.віра» – у релігійній мандрівці, а товстенька дівчинка з фільму «Рай.надія» – у таборі для схуднення.

«Я не провокую заради лише провокації, це не має сенсу. Просто я показую не завжди приємні сторони життя, які люди воліли б приховати. І це, власне, провокує їх на гнів. Але воно ж їх й зцілює», - каже режисер.

Той самий ефект Зайдль задумав й підготувавши фотовиставку з трилогії, відкриту у Мистецькому Арсеналі. Реальність - наполягає метр - не завжди симпатична, а якщо кіно буде людей заколихувати, то вони її й не змінять.
Помилковий заголовок — E Rb'ds dslrhbdf'nmcz vs;yfhjlybq rsyjatcnbdfkm «Vjkjlscnm»

21 Жовтня, 10:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон