Настільна версія
мова | язык

Таємниці виробництва легендарної статуетки Rolls-Royce

23 Жовтня, 21:09

Поділитися:

З 1923 року символом легендарної британської марки автомобілів Rolls-Royce є "Дух екстазу" - богиня Ніка, що схилилася вперед.

Зараз статуетки виробляють на заводі Polycast Limited у Саутгемптоні, окремо від автомобілів - вона символізуют швидкість і красу. Фігурку виліпив англійський скульптор Чарльз Сайкс ( Charles Sykes ) в 1911 році.

Спочатку символ Rolls - Royce називався "Уособлення швидкості". Також статуетку називають " Летюча леді". Крім того, статуетка має жартівливе прізвисько "Еллі в ночнушці". Моделлю для статуетки, виконаної англійським скульптором Чарльзом Сайксом, послужила Елеанор Веласко Торнтон. Торнтон була секретарем і коханкою Джона Дугласа - Скотта - Монтегю, другого барона Монтегю- Білями. Він був ентузіастом автомобільної техніки і другом Чарльза Роллса та інженера Фредеріка Ройса - засновників компанії Rolls - Royce.

Спочатку статуетку виливали з бабіту, пізніше - з бронзи і хромованої нержавіючої сталі, але за спеціальним замовленням виготовляються фігурки з срібла і золота. Фігурка полірується вручну меленими кісточками черешні.

Існувало кілька модифікацій фігурки, одна з яких, "уклінна" випускалася з 1934 року. Це було пов'язано з тим, що стоїть фігурка відволікала водія від дороги. Вартість цієї дивовижної статуетки на бампері автомобіля "Роллс - Ройса" складає 5000 доларів. На одному з престижних конкурсів вона була визнана кращим талісманом у світі.

Про статуетку завжди ходили легенди. Багато хто, наприклад, вірив, що " Дух " відливають з чистого срібла. Тому не дивно, що статуетку часто викрадали грабіжники. Але це в минулому. У нинішнього "​​Фантома" фігурка механізована. Коли власник залишає машину, статуетка ховається в надрах радіаторної решітки. При ударі "Дух" теж моментально ховається - на випадок, якщо автомобіль наїде на пішохода.
Помилковий заголовок — Nf'vybws dbhj,ybwndf ktutylfhyjї cnfnetnrb Кщдды-Кщнсу

23 Жовтня, 21:09

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день солідарності молоді

Сьогодні іменини святкують:

Антип, Іван, Яків