Настільна версія
мова | язык

Вчений спробував довести існування життя після смерті

19 Листопада, 22:31

Поділитися:

Чи буде жити людина після смерті? Відповісти на цей одвічне питання вирішив американський фізик-теоретик Роберт Ланца з Університету Wake Forest в Північній Кароліні. За допомогою квантової фізики він спробував довести існування життя після смерті.

Як зазначає Ланца, існує теорія, яка стверджує наявність паралельних всесвітів, події в яких відбуваються синхронно, але по-різному. Ланца вважає, що смерть не є абсолютним завершенням життя - це скоріше перехід в інший, паралельний світ.

Для підтвердження своєї гіпотези вчений скористався квантової фізикою і експеріментом Юнга, який доводить, що світло - це хвиля, і що дозволяє виміряти її довжину. У ході експерименту світло з одного джерела проходило одночасно через два отвори в перешкоді. При проходженні через отвори одна хвиля ділилася на дві. Потім, за рахунок того, що за перешкодою накладалися хвилі, ділянка світла ставала яскравішою, а там, де хвилі не накладалися - ділянка світла тьмяніла.

Ланца вважає, що як і в експерименті зі світлом, саме життя творить всесвіт, а не навпаки, і, проходячи через смерть, воно продовжує своє існування. На думку вченого, «ще з часів античної Греції люди звикли думати лінійно і називати небо блакитним, бо саме таким вони його бачать. Але насправді в мозку людини є рецептори, на які можна вплинути, і небо буде здаватися зеленим або червоним. Ми звикли сприймати життя як суміш карбонатів і молекул. Але це диктує тільки наша свідомість. Насправді все може бути абсолютно не так», - коментує Ланца .

Крім того, Ланца вважає, що без свідомості людини не існує нічого, що він бачить навколо себе, тому що саме «свідомість надає світу сенс».
Помилковий заголовок — Dxtybq cghj,edfd ljdtcnb scyedfyyz ;bnnz gsckz cvthns

19 Листопада, 22:31

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день свободи слова в ЗМІ

Міжнародний день сонця

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Гаврило, Григорій, Микита, Олександр, Федір