Настільна версія
мова | язык

Євробачення 2014 продовжує втрачати конкурсантів

23 Листопада, 15:04

Поділитися:

22 листопада від участі в музичному конкурсі «Євробачення-2014», яке пройде у Данії, відмовилися відразу дві балканські країни — Сербія та Болгарія. Причиною відмови стала занадто висока плата за право участі в конкурсі. Для того, щоб заспівати на Євробаченні, тепер потрібно буде платити більше, ніж у минулих роках.

Таке рішення прийняли сербська радіомовна компанія RTS, і болгарський телеканал 
BNT. «Болгарія відмовляється від «Євробачення» через зростання плати за участь у конкурсі та скорочення фінансування нашого каналу», — пояснили представники BNT. Сербська RTS також дала зрозуміти, що в сформованій фінансовій ситуації не може дозволити собі витрати на участь у пісенному конкурсі. Болгари і серби не виключають своєї подальшої участі в Євробаченні.

Сербія вперше взяла участь в «Євробаченні» в 2007 році, і представниця цієї країни Марія Шерифович відразу ж стала переможницею. У 2008 році «Євробачення», у відповідності з умовами проведення конкурсу, пройшло в Сербії. Болгарія дебютувала на «Євробаченні» в 2005 році. Кращим досягненням болгарських виконавців на цьому конкурсі стало п'яте місце, зайняте дуетом «Elitsa and Stundzhi» у 2007 році. 

Раніше від участі в «Євробаченні- 2014», в основному через складну фінансову ситуацію, відмовилися Хорватія, Чехія, Словаччина та Кіпр.
Помилковий заголовок — "dhj,fxtyyz 2014 ghjljd;e' dnhfxfnb rjyrehcfynsd

23 Листопада, 15:04

Поділитися:

За матеріалами: lenta.ru

Теги: Євробачення, 2014, Сербія, Болгарія

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин