Настільна версія
мова | язык

Google виграв суд у справі про скановані книги

26 Листопада, 23:17

Поділитися:

Google виграв судовий процес проти авторів, які звинуватили компанію в цифровому копіюванні мільйонів книжок для он-лайн бібліотеки, без їхньої згоди. Суд Манхеттена постановив, що компанія відсканувала 20 мільйонів книг для інтернет-бібліотеки Google Books «заради суспільної користі».

Суперечка між Google та американськими авторами тривала вісім років. Концерн порушує авторські права, скануючи книги для онлайн-пошуку — вважають письменники. Але суддя Денні Чін погодився із твердженням компанії Google про те, що сканування 20-ти мільйонів книг для електронної бази, використовувалися корпорацією для того, аби тексти були доступними для онлайн пошуку, повідомляє Reuters. «
На мою думку, Google Books має значні переваги для громадськості, — написав суддя. Це пришвидшує прогрес у мистецтві та науці, водночас дотримано права авторів та інших творчих особистостей». Чин наголосив, що концерн не продає скановані книжки і не дає можливості читати їх в інтернеті.

Зазначимо, що позов цієї весни було подано групою авторів, які виступили проти програми з оцифрування Google Books, яка начебто робить книжки загальнодоступними. Сума позову складала 3 млрд. доларів. 
   
Тепер концерн може й надалі викладати для пошуку в інтернеті оцифровані книжки.
Помилковий заголовок — Пщщпду dbuhfd cel e cghfds ghj crfyjdfys rybub

26 Листопада, 23:17

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван