Настільна версія
мова | язык

Комета ISON згоріла як Ікар

29 Листопада, 14:58

Поділитися:

Комета ISON, якій на початку її «кар'єри» передрікали славу найяскравішої комети десятиліття не витримала зближення з Сонцем, повністю випарувалася і ніколи більше не з'явиться на небі. На знімках з космічних телескопів від комети залишилася тільки слабка хмарка, «тінь» комети.

У п'ятницю, о 20.45 за київським часом комета повинна була пролетіти на мінімальній відстані від Сонця  1,16 мільйона кілометрів, але ще до цього моменту ядро комети зруйнувалося, перетворившись на хмару пилу. У полі зору сонячної обсерваторії НАСА SDO, яка мала побачити сам момент проходження комети поруч із Сонцем, вона вже не з'явилася.

«Наші апарати не можуть побачити комету ISON після того, як вона зблизилася з Сонцем сьогодні. Як Ікар, вона, можливо, пролетіла дуже близько до Сонця»,  йдеться в повідомленні НАСА, опублікованому в Facebook.

«Це сумно, що вона зруйнувалася. Але з точки зору науки, це чудово: при її розпаді вивільнилися речовини з яких вона складалася, і ми можемо дізнатися більше про матерію, з якої утворилася Сонячна система»  зазначив астроном і популярний блогер Філ Плейт в ході телеконференції НАСА.

Комета C/2012 S1 (ISON) була відкрита у вересні 2012 року російським астрономом Артемом Новічонком і його колегою з Білорусії Віталієм Невським в ході спостережень на обсерваторії в районі Кисловодська, що входить до міжнародної мережі обсерваторій ISON (International Space Observation Network, російський варіант назви НСОІ АФН - Наукова мережа оптичних інструментів для астрометричних та фотометричних спостережень). Саме на честь цієї мережі і отримала свою назву комета.
Помилковий заголовок — Rjvtnf ШЫЩТ pujhskf zr Srfh

29 Листопада, 14:58

Поділитися:

За матеріалами: obozrevatel.com

Теги: ISON, Сонце

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Віталій, Всеволод, Климент, Лука, Федір