Настільна версія
мова | язык

Нове шпигунське ПО стежить за користувачами і навіть уміє прослуховувати дзвінки

2 Грудня, 22:59

Поділитися:

Антивірусна компанія Eset повідомляє про нове шпигунське ПО, яке стежить за користувачами і навіть уміє прослуховувати дзвінки через інтернет-месенджери. Експерти міжнародної антивірусної компанії з лабораторії Eset в Кракові виявили випадки зараження новим вірусом серед польських користувачів сервісів обміну миттєвими повідомленнями. 

Spy.Agent збирає відомості про користувачів: які сайти вони відвідують, які паролі до Wi-Fi вводять, які програми використовують. Однак головна мета шпигунського ПО — запис текстів, які користувач вводить на клавіатурі, і прослуховування дзвінків за допомогою вбудованого або підключеного мікрофона. Spy.Agent може бути небезпечний для користувачів IM AIM, Skype, Yahoo, MSN Messenger, Jabber, GoogleTalk, Digsby, ICQ, Miranda, Pidgin, Spik, Stefan і Konnekt.

Каміль Садковский, аналітик вірусної лабораторії Eset в Кракові, відзначає, що зараження відбувається після спроби відкрити шкідливий файл, отриманий по електронній пошті. Spy.Agent «підслуховує» жертву, стежить за її діями в мережі, а потім пересилає аудіозаписи з мікрофону, листування, знімки екрану на електронну пошту зловмисника.

Аналіз перших зразків Spy.Agent показав, що шкідливе ПО має польське коріння. Воно було написано людиною, яка володіє польською мовою — на це вказують назви компонентів його коду.

Тому користувачам краще ігнорувати підозрілі листи, отримані по електронній пошті, не відкривати вкладені в них файли і не переходити за посиланнями. Тих же простих правил варто дотримуватися, отримуючи незрозуміле повідомлення в месенджерах і соціальних мережах.
Помилковий заголовок — Yjdt igbueycmrt GJ cnt;bnm pf rjhbcnedfxfvb s yfdsnm evs' ghjcke[jdedfnb lpdsyrb

2 Грудня, 22:59

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Різдво Пресвятої Богородиці

Міжнародний День Миру

День фармацевта

День винахідника та раціоналізатора

Сьогодні іменини святкують:

Марія