Настільна версія
мова | язык

Європейська кіноакадемія роздала нагороди

9 Грудня, 21:04

Поділитися:

7 грудня в Берліні відбулася 26-а церемонія нагородження Європейської кіноакадемії. Кращим європейським фільмом 2013 року стала драма італійського режисера Паоло Соррентіно під назвою «Велика краса». Крім головної нагороди, картина отримала ще три призи: за кращу режисуру, за кращу чоловічу роль (Тоні Сервілло) і за кращий монтаж (Крістіано Траваліолі).

Раніше «Велика краса» брала участь і у Каннському кінофестивалі та була одним із фаворитів на здобуття нагород кіноогляду, але так нічого і не отримала. Українська прем'єра фільму Паоло Соррентіно відбулася на Одеському кінофестивалі, в український прокат фільм вийшов 21 листопада.

Окрім «Великої краси», на звання кращого європейського фільму претендували «Життя Адель» Абделатифа Кешиша, «Краща пропозиція» Джузеппе Торнаторе, «Білосніжка» Пабло Бергера, «Розірване коло» Фелікса ван Гренінга і «Прості складнощі Ніко Фішера» Жана Оле Герстера.

Кращою анімацією став фільм Арі Фольмана «Конгрес», поставлений за мотивами роману Станіслава Лема «Футурологічний конгрес». Саме цей фільм закривав київський кінофестиваль «Молодість» цього року.

Краща європейська актриса — Вірля Баетенс, фільм «Розірване коло».
Кращий сценарій отримав — Франсуа Озон, фільм «У будинку».
Краща європейська комедія — Все що тобі потрібно, це любов» Сюзанни Бір (Данія).
Кращим документальний фільм — «Акт вбивства» Джошуа Оппенгеймер.
Краща короткометражка — «Смерть тіні» Тома Ван Авермата.
Краща робота художника-постановника — Сара Грінвуд, «Анна Кареніна».
Кращий європейський композитор — Енніо Морріконе, «Краща пропозиція».
Кращий дизайн костюмів — Пако Дельгадо, «Білосніжка».
Кращий звук — Матц Мюллер і Ерік Мішіджу за роботу у фільмі Ульріха Зайдля «Рай: Віра».

Приз ФІПРЕССІ (Федерація міжнародної кінопреси) за Європейське відкриття 2013 отримав фільм Яна Оле Герстера «Прості складнощі Ніко Фішера» («Oh Boy !»), а нагорода імені Карло ді Пальма (кращому оператору) дісталася Асафу Судрі за роботу у фільмі «Заповнити порожнечу». Почесні призи Кіноакадемії за внесок у кінематограф отримали режисер Педро Альмодовар і актриса Катрін Деньов.

Нагадаємо, церемонія вручення Європейської кіноакадемії починає сезон нагородження кращих фільмів 2013 року. У минулому році кращим європейським фільмом стала картина Міхаеля Ханеке «Любов», що отримала пізніше «Оскар» як кращий іноземний фільм.
Помилковий заголовок — "dhjgtqcmrf rsyjfrfltvsz hjplfkf yfujhjlb
9 Грудня, 21:04

Поділитися:

За матеріалами: society.lb.ua

Теги: кіноакадемія, нагороди, 2013

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій