Настільна версія
мова | язык

Погані Санта вже на вулицях американських міст

18 Грудня, 23:28

Поділитися:

У Нью-Йорку (а ще у Лондоні, Ванкувері, Белфасті та інших містах) відбувся так званий Сантакон — різдвяна гулянка, на яку люди приходять в костюмах Санта-Клаусів, ялинок, оленів і ельфів. Мета учасників заходу — зібрати гроші на благодійність (всі виручені кошти потім йдуть нужденним), а також… як слід напитися.

Фестиваль має багату історію. Вперше його провели майже два десятки років тому в Сан-Франциско. Потім він став розширюватися — до Сантакону приєднувалися все нові міста (зараз його проводять в 300 точках планети) і любителі «погульбенити». Щорічно на заході фіксуються побоїща Санта-Клаусів і арешти.

Затримують різдвяних п'яниць і за інше: наприклад, за порушення громадського порядку або знаходження в стані алкогольного сп'яніння.

У 2013 році перед нью-йоркським Сантаконом багато барів відмовилися приймати у себе гуляк, пославшись на те, що після їх пиятик залишаються гори сміття і битого посуду. Але навіть відмова закладів від участі у фестивалі не завадила жителям міста розважитися в кращих традиціях Сантакона.

У ході святкування сп’янілі Санта-Клауси билися, падали на асфальт, мочилися на вулицях і приставали до перехожих. Деяким з розбушувалися Клаусів довелося провести кілька годин під вартою.
Помилковий заголовок — Gjufys Cfynf d;t yf dekbwz[ fvthbrfycmrb[ vscn

18 Грудня, 23:28

Поділитися:

За матеріалами: korrespondent.net

Теги: Санта, Сантакон

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван