Настільна версія
мова | язык

BIPLAN отримали головну премію Литви «M.A.M.A» як поп-гурт року

15 Січня, 10:30

Поділитися:

Гурт BIPLAN отримав нагороду року литовської музичної премії «M.A.M.A.». Церемонія нагородження відбулася 10 січня на найбільшій спортивній арені Литви «Žalgirio» в місті Каунасі в прайм-таймі головного телеканалу країни.

Визнання сотні експертів принесло BIPLAN перемогу в категорії «поп-рок» і номінацію на «гурт року». Саме вони стали авторами найбільшого хіта Литви цього року, що підтвердила Литовська асоціація суміжних прав (AGATA). Пісня «Amore» була оголошена литовською піснею, яка найчастіше звучала на радіостанціях у 2013-му, обігнавши 20 000 інших литовських треків. Сингл «Amore» з версіями литовською, українською та російською став лідером продажів у російському онлайн -магазині «iTunes». Ще жоден артист світу не потрапляв у чарт 100 пісень року радіостанції «М-1» відразу з трьома піснями, як це зробив BIPLAN. Гурт увійшов до п'ятірки литовських виконавців з найбільшою кількістю хітів за рік (кожна нова пісня BIPLAN ставала упішною). Крім того успіх пісні «Amore» надихнув шеф-кухарів ресторану української кухні у Вільнюсі створити десерт під такою ж назвою, який відразу включили в меню.

«Першу премію ми отримали в 98-му як «гурт року», «рок-гурт» і за «альбом року». На нагородженні в 2009-му ми знову стали «рок-гуртом». До цього і після ми не раз номінувалися на «поп-гурт», коли в інших країнах все частіше потрапляємо в альтернативний формат, де нас називають «інді» і навіть «фолк». Це доводить те, що рамки стилів – всього лише умовності. Ми дуже вдячні за любов до нашої музики, де б не бували, і раді, що кожен знаходить у ній щось своє,» − говорить фонтмен «поп-гурту року» за версією «М.А.М.А.» Макс Мельман.

В 2013-му у BIPLAN також були концерти в семи країнах, аншлаги в Литві, 5 нових кліпів, найбільші фестивалі «Нашествие» в Росії і «Мост» в Білорусі, виступ на Євромайдані в Києві, який для самих музикантів став одним з найбільш вражаючих за всю історію гурту. У новому році один з головних гуртів Литви готує два альбоми – литовський і український.
Помилковий заголовок — ИШЗДФТ jnhbvfkb ujkjdye ghtvs. Kbndb «Ь/Ф/Ь/Ф» zr gjg-uehn hjre
15 Січня, 10:30

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон