Настільна версія
мова | язык

Вакарчук, Лижичко і Положинський отримали премію імені Василя Стуса

15 Січня, 10:46

Поділитися:

14 січня в Києві нагородили премією імені Василя Стуса трьох музикантів: Руслану, Святослава Вакарчука та Олександра Положинського.

Цього року засновники премії відзначили тих осіб, які підтримали Євромайдан. "Для мене знакові речі з життя Василя Стуса, це його участь в акції протесту в 1960 році під час презентації кінострічки "Тіні забутих предків". А за рік до мого народження, в 1972-му, він звернувся до Верховної Ради УРСР про відмову від громадянства, - сказала зі сцени співачка Руслана Лижичко. - Його слова були такі: бути радянським громадянином - це звичайне ярмо. Ніколи не думала, що в 2014-му ці слова досі актуальні. це означає, що країна в постійній небезпеці. Майдан не тільки для того, щоб змінити політиків, а одну систему на іншу. Тільки ми можемо захистити те, що називається великим словом "Україна"Після співачка виконала національний гімн з ліхтариком в руці і заспівала кілька українських колядок.

Премія імені Василя Стуса, заснована 1989 року Українською асоціацією незалежної творчої інтелігенції. Вона присуджується українським авторам, які мають видатні успіхи у своїй галузі. Крім цього лауреати займають активну громадянську позицію, присутні в українському культурному просторі.
Помилковий заголовок — Dfrfhxer? Kb;bxrj s Gjkj;bycmrbq jnhbvfkb ghtvs. svtys Dfcbkz Cnecf
15 Січня, 10:46

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван