Настільна версія
мова | язык

Зірки отримали довгоочікувані статуетки Grammy

27 Січня, 12:58

Поділитися:

56-а церемонія Національної академії звукозапису США сьогодні зібрала кращих виконавців світу в залі Staples Center, що в Лос-Анджелесі Grammy. Цього року церемонію відкривали американський репер Jay-Z і його дружина Бейонсе., а співачка Мадонна разом з Маклмором і Льюїсом виконала антігомофобний гімн Same Love, тоді як більше тридцяти пар, в тому числі і одностатевих, взяли участь у масовій весіллі на сцені.

Варто відзначити, що цьогорічний захід став першим в історії Grammy нагородженням з дрес-кодом. Компанія CBS попросила гостей уникати дуже відвертих нарядів. Мабуть, найяскравішим виходом став образ Кеті Перрі: дівчина з'явилася на церемонії в сукні Valentino Haute Couture, що відкривав показ Дому, який відбувся кілька днів тому. Мадонна вибрала для вечора смокінг, доповнивши його тростиною - її приклад наслідувала і Йоко Оно. Рита Ора віддала перевагу блискуче зелене плаття Lanvin, а Бейонсе - оригінальне вбрання з принтом у вигляді мережива. Отже, цього року «Піснею року» став сингл «Royals» від виконавиці Lorde (Нова Зеландія). Конкуренцію їй складали Бруно Марс, Пінк, Кеті Перрі та дует Macklemore & Ryan Lewis. Останній, до речі, отримав нагороду одразу в чотирьох номінаціях: «Краще реп-виконання», «Краща реп-композиція», «Кращий реп-альбом» і «Кращий новий артист». У останній номінації обійшли фаворита автора цих рядків — Джеймса Блейка.

Daft Punk стали тріумфаторами церемонії і удостоїлися відразу п'яти нагород «Греммі», у тому числі за кращий альбом і кращий запис року, яким визнали хіт Get Lucky. Музиканти Тома Бангальтер і Гі-Манюель де Омем-Крісто з Dafta Punk, як завжди, з'явилися перед публікою у своїх фірмових шоломах.

Одну з найбільш очевидних нагород забрав всесвітньо відомий Фарелл Вільямс — його визнали кращим продюсером року (що не дивно, враховуючи всі досягнення). А група Daft Punk, яка записала з ним напевно найуспішнішу пісню року, забрала відразу три статуетки: «Кращий дизайн некласичного альбому», «Краще поп-виконання дуетом або групою» і «Кращий танцювальний або електронний альбом».

У рок-номінаціях засвітилися Black Sabbath — «Краще метал-виконання» за пісню «God is Dead?», А за «Кращий рок-альбом» нагороду отримали легендарні Led Zeppelin. Кращим альтернативним альбомом, на думку критиків, варто було визнати роботу від Vampire Weekend — «Modern Vampires of the City».

Співачка Адель , що останнім часом не дуже активна на сцені та у творчості, теж пішла не з порожніми руками. Тепер в її активі «Краща пісня, написана до візуального представлення» та «Кращий саундтрек до візуального представлення» за роботу «Skyfall». За «Найкраще відео» забрав статуетку Джастін Тімберлейк. Він же, до слова, став володарем грамофона за «Кращу R&B-композицію».

Сер Пол Маккартні, який отримав дві статуетки, виступив на сцені разом з Рінго Старом. Маккартні вручили «Греммі» за пісню Cut Me Some Slack, сповнену разом з що залишилися в живих учасниками групи Nirvana, а також за кращий музичний фільм Live Kisses.

Відзначимо також, що на церемонії вручили статуетку Grammy представникам напевно найвідомішою світової групи. За особливий внесок і досягнення в музичній індустрії нагороджена група The Beatles.
Помилковий заголовок — Pshrb jnhbvfkb ljdujjxsredfys cnfnetnrb Пкфььн
27 Січня, 12:58

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон