Настільна версія
мова | язык

У США викрали скрипку Страдіварі просто серед вулиці

29 Січня, 22:14

Поділитися:

В американському місті Мілуокі, штат Вісконсін, озброєні грабіжники викрали скрипку Ліпінські роботи Антоніо Страдіварі, виготовлену в 1715 році. Приблизна вартість інструменту — близько 6 млн доларів.

Ця скрипка була придбана групою впливових городян, які передали її в безстрокове користування відомому музиканту, перші скрипці Симфонічного оркестру Мілуокі Френку Альмондо.

Увечері 27 січня Френк Альмондо йшов до своєї машини після виступу в Лютеранському коледжі Вісконсіна, коли до нього наблизилися озброєні чоловік і жінка. За допомогою електрошокера грабіжники змусили музиканта випустити скрипку з рук і викрали раритетний інструмент. За словами музиканта, вони втекли на мінівені Chrysler або Dodge кінця 80-х — початку 90-х років. Поліції поки не вдалося вийти на слід грабіжників.

Даний злочин може бути визнано «найдорожчим» в історії Вісконсіна. Але, як відзначають фахівці, продати такий інструмент вкрай складно. Швидше за все, крадіжку замовив колекціонер.

Скрипка Ліпінські спочатку належала композитору і скрипалеві Джузеппе Тартіні (1692-1770), автору знаменитої Диявольської трелі, що вважається одним з найскладніших скрипкових творів у світі. На ній також грали Сальвіні і польський скрипаль-віртуоз і композитор Кароль Ліпінський (1790-1861), в честь якого скрипка і отримала ім’я.
Помилковий заголовок — E CIF dbrhfkb crhbgre Cnhflsdfhs ghjcnj cthtl dekbws

29 Січня, 22:14

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день свободи слова в ЗМІ

Міжнародний день сонця

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Гаврило, Григорій, Микита, Олександр, Федір