Настільна версія
мова | язык

В української Вікіпедії ювілей — 10 років!

30 Січня, 21:02

Поділитися:

Сьогодні українській Вікіпедії виповнюється 10 років. За цей період вона стала найбільшою україномовною енциклопедією. В ній нараховується більше 482 тисяч статей, і вона займає 16-те місце серед 287 мовних розділів Вікіпедії.

30 січня 2004 року в україномовному розділі Вікіпедії була створена перша цілком змістовна стаття в українській Вікіпедії – «Атом
», повідомили VIDIA у прес-службі ГО «Вікімедіа Україна».

Цю статтю започаткував тоді ще незареєстрований користувач Юрій Коваль з Японії. А вже за місяць інформація про існування української Вікіпедії з’явилась на форумах.

Пізніше, 4 квітня 2004 року було офіційно активовано український мовний розділ Вікіпедії, коли в ньому налічувалось 1000 статей. До кінця того року кількість статей в українській Вікіпедії перевищила 10 тисяч.

Надалі україномовний розділ Вікіпедії нарощував темпи свого зростання: за 4 роки було написано стотисячну статтю. У квітні 2010 року – двохсоттисячну, у липні 2011 року – трьохсоттисячну статтю, а у вересні 2012 року – 400-тисячну статтю.

В українській Вікіпедії є близько 1900 зареєстрованих користувачів, які протягом останнього місяця здійснили принаймні одне редагування, а за всю історію її редагувало більше 34 тисяч зареєстрованих користувачів.

Українська Вікіпедія є найвідвідуванішим україномовним інформаційним ресурсом: так, відвідуваність цієї онлайн-енциклопедії українською мовою становить близько 80-ти мільйонів сторінок на місяць.

«
За 10 років українська Вікіпедія перетворилась на спільноту однодумців, які невтомно працюють над її наповненням та покращенням. Працюючи на волонтерських засадах, вони формують україномовний енциклопедичний продукт, створюють вільні знання і таким чином ділом приносять користь українському суспільству, поповнюючи духовну скарбницю українського народу», – зазначив член Правління ГО «Вікімедіа Україна» Анатолій Луцюк, який редагує українську Вікіпедію з червня 2005 року.
Помилковий заголовок — D erhfїycmrjї Dsrsgtlsї .dsktq — 10 hjrsd!

30 Січня, 21:02

Поділитися:

За матеріалами: vidia.org

Теги: Вікіпедія, ювілей

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків