Настільна версія
мова | язык

Білл Гейтс пішов з Microsoft

4 Лютого, 21:50

Поділитися:

У складі найвищого керівництва IT-гіганта Microsoft відбулися великі зміни, відразу два головних крісла в топ-менеджменті компанії поміняли своїх господарів: Білл Гейтс покинув свій пост голови ради директорів і отримав номінальну посаду технічного радника. Іншою кадровою перестановкою завершилася ціла «епопея» з вже колишнім генеральним директором Стівом Балмером, який стримав свою обіцянку піти з посади в 12-місячний термін.

Як передає ряд ЗМІ, відтепер Білл Гейтс буде присвячувати роботі тільки один день на тиждень, решту часу присвятивши благодійності. Місце Білла Гейтса займе Джон Томпсон, який увійшов до ради директорів у лютому 2012 року і буде незалежним, не займаючим керівні посади, директором. У той же час, він продовжить керувати Virtual Instruments, розробником технологій віртуалізації. Раніше Джон Томпсон був гендиректором Symantec і низку керівних посад у IBM. Джон Томпсон - новий голова ради директорів.

Іншою кадровою перестановкою завершилася ціла «епопея» з вже колишнім генеральним директором Стівом Балмером, який стримав свою обіцянку піти з посади в 12-місячний термін. Новим і третім за всю історію компанії Microsoft генеральним директором став індус Сатья Наделла, який пропрацював в компанії 22 роки. До цього він обіймав посаду виконавчого віце-президента групи хмарних технологій.

Експерти вважають, що кадрова ротація допоможе Microsoft змінити корпоративний курс, вивівши компанію з певної кризової ситуації, з якої вона ризикує не вийти після цілої серії стратегічних програшів іншим IT-гігантам.
Останнім часом цілий ряд ініціатив Microsoft не показали високих результатів. Так встрявання в гонку з Android та iOS з новою мобільною платформою Windows Сатья Наделла, який безпосередньо займався вельми трендовими хмарними технологіями, може запустити ті механізми, які дозволять Microsoft повернути позиції абсолютного лідера. Нагадаємо, що лідери IT-ринку Microsoft, Google, Facebook і Yahoo розкрили обсяг передачі даних про користувачів спецслужбам.  
Помилковий заголовок — <skk Utqnc gsijd p Ьшскщыщае

4 Лютого, 21:50

Поділитися:

За матеріалами: tsn.ua

Теги: Білл Гейтс, Макрософт

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День музеїв

День науки в Україні

Сьогодні іменини святкують:

Адріан, Іван, Ірина