Настільна версія
мова | язык

Пісня гурту Nirvana признана найкращим хітом усіх часів

12 Лютого, 15:08

Поділитися:

Британський журнал NME опублікував у свіжому номері список 500 найкращих пісень усіх часів. Перше місце в списку зайняла група Nirvana з піснею «Smells Like Teen Spirit». Далі йдуть «Love Will Tear Us Apart» Joy Division, «I Feel Love» Донни Саммер, «How Soon Is Now?» The Smiths і «Last Nite» The Strokes. Для порівняння на 500-му місці розташувалася пісня Девіда Боуї «Five Years».

Пісня «Smells Like Teen Spirit» вийшла в 1991 році на альбомі «Nevermind» , ставши головним хітом пластинки. Курт Кобейн зізнавався, що при написанні «Teen Spirit» надихався творчістю Pixies. Крім того, відомо, що перший репетиційний прогон композиції (що складалася тоді тільки з гітарного рифа і приспіву) пройшов не дуже вдало.

Басист Кріс Новоселич назвав пісню «безглуздою», після чого Кобейн змусив музикантів імпровізувати на її основі півтори години. Назва композиції взята з напису на стіні кімнати вокаліста Nirvana «Від Курта несе як від тінейджера», зробленої його подругою Кетлін Ханною.

Нагадаємо, в жовтні 2013 NME вже опублікував список 500 кращих альбомів усіх часів. Перше місце в списку зайняв диск «The Queen Is Dead» групи The Smiths.
Помилковий заголовок — Gscyz uehne Тшкмфтф ghbpyfyf yfqrhfobv [snjv ecs[ xfcsd
12 Лютого, 15:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин