Настільна версія
мова | язык

Складена карта кінематографічних лих Нью-Йорку

25 Березня, 11:35

Поділитися:

В інтернеті опублікували карту США, на якій показано, які міста і штати найчастіше страждають від катаклізмів у художніх фільмах.

При створенні карти були проаналізовані 189 фільмів (автори проекту відзначають, що їх дослідження не є вичерпним). Найбільш серйозно постраждалим містом виявився Нью-Йорк: на нього було скоєно 35 кінематографічних атак. Найчастіше на місто нападали гігантські чудовиська. На другому місці опинився Лос-Анджелес (34 атаки), на третьому — Сан -Франциско (21 атака).

Автори проекту виділили десять типів різних кінематографічних лих. Зокрема, мова йде про гігантських монстрів (Годзилла, Кінг Конг), про істот, наближених до реальних (як, наприклад, в «Щелепах» Стівена Спілберга чи «Птахах» Альфреда Хічкока), екстремальні погодні умови, землетруси і виверження вулканів, інфекції, віруси, терористичні атаки і використання ядерної зброї, навали інопланетян, метеориті і битви за участю супергероїв.

Окремим пунктом згадується вихор з акул, що обрушився на Лос-Анджелес в телефільмі «Акулий торнадо» («Sharknado»). Зараз у роботі знаходиться друга серія цієї картини — її прем'єра запланована на літо 2014 року.
Помилковий заголовок — Crkfltyf rfhnf rsytvfnjuhfasxyb[ kb[ Ym.-Qjhre

25 Березня, 11:35

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день пам'яті та примирення

Міжнародний день Червоного Хреста

Сьогодні іменини святкують:

Марк, Селіверст (Сильвестр)