Настільна версія
мова | язык

«Японська весна» у Львові: Франко, телепні та чай

4 Квітня, 01:59

Поділитися:

Протягом 4-6 квітня у Львові відбуватиметься фестиваль японської культури «Японська весна», відвідувачі якого зможуть прослухати низку лекцій, взяти участь у майстер-класах та оглянути різноманітні виставки.

Фестиваль організований Українсько-Японським Центром Національного університету «КПІ» та посольством Японії в Україні за сприяння Львівської міської ради та відбудеться у Львові вперше, передає кореспондент Galnet.

Як розповіла координатор Українсько-Японського Центру Мідзухо Фурукава, мета фестивалю — поширення японської культури та її взаємодія з українською. За її словами, Львів перше місто після Києва, в якому Центр організовує заходи. Після проведення фестивалю, поділилась планами М.Фурукава, Центр планує провести заходи в інших містах України.

«
Раніше ми не могли організувати фестиваль через відсутність партнерів, проте в листопаді минулого року я познайомилась з пані Томоко Сімадою, яка вже п’ять років живе у Львові, і у нас народились такі плани. Львів — особливе і цікаве історичне місто, тому ми вибрали його», — сказала М.Фурукава.

Офіційне відкриття фестивалю «Японська весна» відбудеться 4-го квітня о 19 год виступом гурту з Франції «Цунагарі Тайко», що продемонструє мистецтво гри на японських барабанах. На відкритті буде присутній надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні.

У рамках фестивалю відбудуться майстер-класи з орігамі, фурошікі, виготовлення традиційних японських рисових кульок мочіцукі та демонстрація чайної церемонії. Також гості зможуть відвідати виставки японського дизайну, кімоно, ікебани, японських ляльок, каліграфії та гравюри.

Окрім того, як розповіла М.Фуракава, у МО «Дзига» відбудеться фотовиставка «Пов’язані посмішкою. Послання Україні з Японії», присвячена руйнівному землетрусу, що стався в Японії три роки тому.

Т.Сімада розповіла, що в рамках фестивалю відбудуться лекції «Конкурентні моделі менеджменту: японська філософія Кайдзен», «Туристична Японія», «Японія: особистий досвід», в яких братимуть участь як представники Центру, так і студенти та викладачі львівських ВНЗ, зокрема Мирон Федоришин.

А під час лекції з назвою «Діалог з Японією: Вічний революціонер і Телепень — ви хочете бути вічним революціонером, а ми хочемо бути телепнем» Т.Сімада та студенти ЛНУ ім.Франка читатимуть вірші Івана Франка та японського поета Кенджі і говоритимуть про потрясіння, якого зазнали японці під час землетрусу три роки тому та українці під час останніх революційних подій.

М.Фурукава також додала, що родзинкою фестивалю «Японська весна» буде Stamp Rally — усі гості, які відвідають протягом днів фестивалю усі його заходи, що буде позначено у виданих їм картах, отримають винагороду — участь в дегустації японського зеленого чаю та солодощів.

Усі заходи фестивалю безкоштовні та відбуватимуться в центрі Львова — в Першому українському театрі для дітей та юнацтва, МО «Дзига», галереї «Зелена канапа», Національному музеї ім. Андрея Шептицького, в Музеї ідей та Музеї етнографії та художнього промислу.
Помилковий заголовок — «Zgjycmrf dtcyf» e Kmdjds^ Ahfyrj? ntktgys nf xfq

4 Квітня, 01:59

Поділитися:

За матеріалами: galnet.org

Теги: Японська весна, Львів

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон