Настільна версія
мова | язык

Анна Палій одягнула «Французьку весну-2014»

12 Квітня, 20:50

Поділитися:

Studio Paliy розпочала квітень із традиційної «Французької весни». Анна Палій виступила дизайнером костюмів у виставі «На Друзки», режисером якої є французький режисер Венсан Гійом.

Після вистав «Жити» та «Обережно, крихке!», які були показані Венсаном Гійомом та українською перформативною групою I.T.PER під час фестивалів «Французька весна», нова вистава «На друзки» відображає, якою крихкою зараз є людяність, крихкою як ніколи – тому що їй зараз загрожує знищення.

Поетичні та музичні картини вистави діляться з глядачем рисами людяності, за які ми боремося. Самме про це вистава. Останнім часом нічого не змінюється на краще: гроші, які правлять світом, сконцентровані в руках небагатьох, гроші живлять політику зневаги та пригнічення, гроші хапаються за владу, намагаючись знищити те, що ми повинні зберегти будь-якою ціною: гідність нашого життя. Зберегти гідність нашого життя – незважаючи на нашу слабкість, помилки, бідність, яка гризе душі не менш, ніж нутрощі. Незважаючи на складності і поневіряння, якими влада хоче нас зламати, щоб уникнути розбиття «на друзки». 

«На друзки» — це моя третя робота з французським режисером Венсаном Гійомом та театральною групою «I.T. PER», — каже Анна Палій, засновниця «Studio Paliy». — «На друзки» — це єдина вистава, де у режисера було своє загальне бачення костюмів – актори мали бути однотипними представниками «офісного планктону». Спочатку така ідея мене трохи засмутила, бо під час попередньої співпраці я передавала індивідуальність кожного персонажа через його образ, а тут типові класичні костюми. Та коли я подивилась уривки з репетицій, зрозуміла режисерську ідею та долала свого бачення сучасних працівників мегаполісів. Основні костюми для хлопців і дівчат зробила актуально приталеними та дівчатам долала жіночності завдяки деталям у блузках». Особливим моментом є колір костюмів – це яскраво синій, в якому є і виклик, і спокій, а сірий колір в сорочках ще більш об'єднує та стирає автентичність кожного персонажа. Вони є біомасою, яка з щодня в скаженому темпі та постійній залежності від грошей намагається не втратити в собі людську гідність, яку система «на друзки» розбиває в них.

Цікавим є ще й то, що саме цей синій колір є візитною карткою французького художника Іва Кляйна, який зробив низку монохромних робіт та перформансів за його допомогою та запатентував його як «міжнародний синій колір Кляйна». Саме такі митці та їхній неординарний і в свій час новаторський підхід є кращим прикладом для натхнення.

Також не можна не приділити уваги першим костюмам, в яких з мішків з'являються актори. Це звичайні чорні трико, але саме в них виразно видно всю слабкість не незграбність людини, яка з'являється в цьому світі, та шляхом власних зусиль еволюціонує з істоти до людини».

У виставі задіяні такі актори, як Артур Далі, Андрiй Мартиненко, Веронiка Одинока, Тамара Осадча, Валерій Ситник, Роман Ситник, Юлія Фрайхайт, Аліса Шевцова, Ксенiя Шенгера.

Анна Палій, засновниця PALIY STUDIO. Створювала концертні костюми для гурту «Фолькнери» та образи для Маші Фокіної. Учасниця Kyiv Fashion Weekend. Створювали костюми для театру Леся Подерев'янського КРОТ та для вистав французького режисера Венсана Гійома. 
Помилковий заголовок — Fyyf Gfksq jlzuyekf «Ahfywepmre dtcye-2014»
12 Квітня, 20:50

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин