Настільна версія
мова | язык

Гурт «RIZUPS»: «Діти — це те, за що варто боротися»

14 Квітня, 19:40

Поділитися:

Дует «RIZUPS» презентував нову пісню. «Голос дітей» — перша композиція з третього альбому, над яким зараз працюють музиканти. Сингл присвячується останнім подіям в Україні.

Більше чотирьох хвилин для тверезої, а головне, переконливої оцінки того, що сталося. І точна відповідь, що робити далі. У цьому, мабуть, і є особливість «RIZUPS» - ця група завжди дивиться в корінь проблеми і знає, як з нею боротися. У новій пісні рецепт звучить досить ясно: правда, сила і майбутнє - за дітьми.

«
Ідея створення пісні з'явилася під час нашого перебування на Майдані. Під час заворушек, коли люди бігли, я побачив жінку. У неї на руках була дитина 4-5 років. Жінка, прикривала її собою і плакала... Коли «Беркут» повертався назад, і з нею, дякуючи Богу, нічого не сталося, я побачив очі дитини. Розумні очі! Дуже! У них було мудрості більше, ніж у всієї Верховної Ради! Я подумав, це найважливіше, що є і за що варто боротися!», — поділився автор тексту Назар Хассан.

Окремої уваги заслуговує музичне оформлення. Сміливо можна назвати його монументальним - гучним, революційним, закликаючим до дій. З кожним звуком мотив стає більш переконливим. У музиці також відчувається дивовижна і заворожуюча українська самобутність: артисти вперше в своїй творчості використали народний інструмент - цимбали. З ним вони хотіли задати настрій спогадів про Україну.

«Ще цікавий момент з дитячим хором. У нашій практиці це не перший раз, але зараз, як ніколи, вдалося зробити це максимально щиро і якісно. Нам допомагали звичайні діти. Вони ніде не вчилися співу і співали, як могли, як відчували. Нам хотілося зробити звучання максимально наближеним до голосів простих дітей і добитися максимально природної поведінки. У цьому і є шарм дітей - їх щирість. Щодо інтрументального наповнення, то воно теж досить насичене. Ми не відмовляли собі в сміливих ідеях. Тут є гітари, «брудні» барабани, труби та ще багато чого. Одним словом, ми вклали в пісню навіть не частину душі, а всю душу, тому що, як ніколи переживаємо за нашу державу!» - розповів автор музики Мар'ян Сакалюк.

Особлива ритміка та динаміка присутня і в тексті. «Серед тисячі безглуздих ідей - слухай голос дітей!» — це відповідь музикантів на мовчання, бездіяльність, лицемірство, слабкість і безвір'я. Композиція зачіпає кілька важливих тем. Це і заклик бути чесним, навчаючись чесності у дітей. І необхідність масової активної участі в подальшій долі країни. І менш глобальна, але не менш важлива порада кожній людині - залишатися собою і мислити об'єктивно. Центральною в пісні є віра в світле і сильне майбутнє: «Ми хотіли, поки не пізно, закликати всіх людей звернути свою горду увагу на підростаюче покоління. Тому «Голос дітей» став першим синглом. Він адресується всім байдужим! Хочемо, щоб пісню почув кожен, хто вважає, що від нього нічого не залежить і змінив свою думку».

Пісня увійде до третього сольного альбому «RIZUPS», який, за словами музикантів , стане відправною точкою до кардинальних змін групи.
Помилковий заголовок — Uehn «КШЯГЗЫ»^ «Lsnb — wt nt? pf oj dfhnj ,jhjnbcz»
14 Квітня, 19:40

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій