Настільна версія
мова | язык

Корейці створили генератор, який заряджатиме ґаджети від тепла людського тіла

15 Квітня, 12:06

Поділитися:

Спеціалісти з Корейського провідного науково-технічного інституту KAIST представили свою нову розробку – натільний термоелектричний генератор, повідомляє iPress.uaз посиланням на видання Gizmag.

Винахід науковців з Південної Кореї є невеликою гнучкою пластиною, яка кріпиться на шкіру людини і завдяки теплу тіла генерує невелику кількість електрики – майже 40 мВт. Сам пластир виготовлений зі скловолокна.

За словами розробників, у перспективі цей пластир може стати джерелом для живлення всіх портативних девайсів користувача: «розумних» годинників, мобільного телефона або медіаплеєра.

Південнокорейським ученим вдалося синтезувати рідку пасту з термоелектриків з різним типом провідності (p- або n-), які вони надрукували на склотканині. Таким чином вони отримали тонку (близько сотень мікрон) плівку з термоелектричних матеріалів із провідністю p- або n- типу – саме таке поєднання необхідно для отримання термоелектрики.

Над створенням термоелектричного пластира працювали багато вчених, однак група дослідників з KAIST представила найбільш досконалий варіант, який має мінімальні тепловтрати і максимальну енерговіддачу.

Як заявила команда розробників у прес-релізі, їхня технологія може також використовуватися для генерації електрики з тепла, яке виробляється під час роботи транспорту або техніки.

Як зазначає видання Gizmag, серед попередніх спроб науковців генерувати додаткову електроенергію для персональної електроніки були мобільні пристрої, які живляться від сонячних батарей і п'єзоелектричних генераторів, які працюють, коли на них натискають або згинають. 
Помилковий заголовок — Rjhtqws cndjhbkb utythfnjh? zrbq pfhzl;fnbvt \fl;tnb dsl ntgkf k.lcmrjuj nskf

15 Квітня, 12:06

Поділитися:

За матеріалами: ipress.ua

Теги: KAIST

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День фрілансера в Україні

Сьогодні іменини святкують:

Герасим, Єремій, Ігнат (Гнат), Макар, Тамара