Настільна версія
мова | язык

Павло Табаков презентує пісню «Небесну Сотню, Господи, прийми»

18 Квітня, 13:02

Поділитися:

Переможець телепроекту «Голос країни» Павло Табаков написав пісню, присвячену пам’яті Небесної Сотні. Прем’єра пісні на великій сцені відбулася на сороковини від дня загибелі Героїв України – під час концерту-реквієму у Чернівецькій філармонії. А останні три тижні співак і композитор практично зачинився у київській студії звукозапису – і ось цими днями, у страсний тиждень, презентує пісню-пам'ять «Небесну Сотню, Господи, прийми».

Ідея створити пісню у підтримку Майдану виникла у Павла Табакова ще на початку Революції Гідності. У перші дні протистояння у Києві співак для підтримки духу «євромайданівців» написав музику до тексту Наталії Лей «Україно, матінко моя!».

«
Згодом події у Києві розгорталися настільки швидко і драматично, що моє натхнення застигло в очікуванні… — каже Павло Табаков. — А поштовхом до написання пісні «Небесну Сотню, Господи, прийми» став вірш мого доброго друга, буковинця Василя Фесюка. Коли почитав його поезію, у якій є, зокрема, такі рядки «Я йду туди, де в нашу волю й честь, / Стріляють із злочинних перехресть», то музика з’явилася практично відразу. Це одна з тих пісень, які народжуються за 10 хвилин. Це - пісня-пам'ять, пісня-нагадування. Не маємо права ні на мить забувати про подвиг, який здійснили Герої Небесної Сотні. Бо тільки так зможемо вибороти для України краще майбутнє. А я вірю, що так і буде! Слава Україні! Героям слава!»

Послухати пісню Павла Табакова «Небесну Сотню, Господи, прийми» можна тут: https://soundcloud.com/pavlotabakoff/6gjwjmlkl8fo

Також днями у Чернівцях, на сцені легендарної Чернівецької філармонії, відбулися зйомки кліпу на пісню-пам'ять «Небесну Сотню, Господи, прийми». Прем’єра відео відбудеться ще цієї весни.
Помилковий заголовок — Gfdkj Nf,frjd ghtptyne' gscy. «Yt,tcye Cjny.? Ujcgjlb? ghbqvb»
18 Квітня, 13:02

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван