Настільна версія
мова | язык

Іспанські крадії знищили 5000—річний наскельний малюнок

23 Квітня, 13:08

Поділитися:

Стародавній наскельний живопис на півдні Іспанії був зруйнований злодіями, які намагалися сколоти малюнок з каменю. Про це пише іспанська газета El Mundo.

Відвідувачі національного парку муніципалітету Санта-Елена в Андалузії виявили, що наскельний малюнок, вік якого понад 5000 років, фактично знищений. Невідомі намагалися сколоти живопис зі стіни печери, проте їх спроби зазнали невдачі. В результаті дій вандалів наскельний малюнок, що входить до списку спадщини ЮНЕСКО, був безповоротно зруйнований. За словами місцевого мера Хуана Камінеро, відновити його неможливо.

Печера з древнім наскальним живописом на стіні була виявлена 41 рік тому групою дітей, серед яких був і нинішній градоначальник. На честь цієї події вона отримала назву «печера школярів». На малюнку була зображена фігура чоловіка з дуже довгими руками.

Знищений малюнок є частиною значної групи, що складається з декількох сотень наскальних малюнків по всьому середземноморському узбережжі Іспанії. У печерах провінції Хаен крім цього малюнка, є ще 42 об'єкти, включених до списку спадщини ЮНЕСКО. Однак, на думку представників спелеологічної федерації Андалузії, більшість з них не захищені належним чином.
Помилковий заголовок — Scgfycmrs rhflsї pybobkb 5000—hsxybq yfcrtkmybq vfk.yjr

23 Квітня, 13:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день танцю

Сьогодні іменини святкують:

Агапія, Василиса, Галина, Ірина, Леонід, Ніка, Федора