Настільна версія
мова | язык

В Україні ВПЕРШЕ відбудеться День Вуличної Музики

13 Травня, 18:32

Поділитися:

14 травня о 16.00 у посольстві Литви (вул. Буслівська, 21) відбудеться прес-конференція з приводу проведення в Україні Дня Вуличної Музики, що пройде 17 травня.

На прес-конференції ініціатори свята — громадська організація «Логістичний Штаб» та учасники:
- розкажуть історію виникнення Street Music Day та про традиції його проведення у різних країнах;
- відкриють таємницю щодо участі зірок, а також інші деталі та особливості даної ініціативи в Україні;
- проведуть live-презентацію проекту з концертом та частуваннями у стилі Дня Вуличної Музики.

Учасники прес-конференції:
- Пятрас Вайтекунас (Petras Vaitiekūnas) - Посол Литви в Україні;
- Дайва Дапшєнє, аташе з питань культури, Посольство Литви в Україні
- Олеся Корженевська, директор Логістичного Штабу та керівник проекту День Вуличної Музики в Україні;
- Ірена Карпа, співачка та письменница, активіст Дня Вуличної Музики в Україні;
- Ольга Діброва, співачка, делегат від України на Дні Вуличної Музики в Вільнюсі (Литва);
- Андрюс Мамонтовас - засновник Street Music Day - на Skype-зв’язку.

День Вуличної Музики —масштабний проект, який об'єднає не лише весь Київ, а й всю Україну. Разом з Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи наша країна приєднається до міжнародної ініціативи. Свою участь вже підтвердили Львів, Івано-Франківськ, Харків, Одеса, Дніпропетровськ, Ужгород, Переяслав-Хмельницкий, Тернопіль та Чернівці. Це не тільки свято вуличної музики, а й в цілому тріумф культури вулиць. Щороку у третю суботу травня сотні виконавців найрізноманітніших музичних стилів збираються разом у центрі своїх міст, щоб подарувати містянам частинку своєї душі, настрою, наповнивши повітря атмосферою злагоди та добра.

17 травня у самому серці Києва музика звучатиме звідусіль. Музичні локації порадують відвідувачів різноманітними напрямками: рок, класична музика, фольклорні виконавці, етно-джаз і це далеко не все. Крім того, протягом Дня Вуличної Музики буде встановлено декілька майданчиків з фортепіано, на яких зможе зіграти кожен бажаючий.
На Днях Вуличної Музики також буде функціонувати дитяча локація з широкою програмою для найменших гостей фестивалю: від різноманітних майстер-класів до танців, джему для малят на музичних інструментах, лялькового театру і фантастичного безкаркасного тенту - 3D-планетарію. У цей день пригощати гостей фестивалю будуть кулінари та ресторатори на спеціально організованих фудкортах, а місцеві хендмейд-майстри здивують своїми незвичайними виробами.

Кошти, які будуть отримані від комерційної частини фестивалю (10% від реалізації продукції) Логістичний Штаб направить на благоустрій міста Києва.
Ми віримо, що 17 травня Україну об'єднає музика, а не політика і погані новини!
УВАГА! Для входу на територію Посольства Литви необхідно мати з собою документ/посвідчення!!! Якщо планується фото- або відеозйомка, потрібно подавати відповідний перелік апаратури, бажано під час письмової чи усної обов’язкової акредитації.
Помилковий заголовок — D Erhfїys DGTHIT dsl,eltnmcz Ltym Dekbxyjї Vepbrb

13 Травня, 18:32

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій