Настільна версія
мова | язык

«ТаРута» і Роман Коляда презентують міні-альбом «Небесна сотня»

13 Травня, 19:08

Поділитися:

Гурт «ТаРута» і піаніст-імпровізатор Роман Коляда презентують свій новий міні-альбом присвячений Майдану – «Небесна сотня». До збірки увійшло чотири пісні, написані для Майдану і про Майдан: «Зберемося, Роде!», «Чумацька», «Небесна сотня» і «Верхи мої, верхи». Остання пісня була написана українським повстанцем Грицем Герчаком, який свого часу 7 місяців і 10 днів просидів у камері смертників, і лише смерть тирана Сталіна врятувала його від розстрілу.

Повернувшись через 25 років з Сибіру до рідних Карпат і побачивши червоний прапор на сільраді він написав пісню, яку тепер виконує гурт «ТаРута» - «Верхи мої, верхи». До слова, саме Грицю Герчаку музиканти присвятили пісню «Домовичок» (Колискова для повстанців) у своєму другому альбомі «EthnoLab».

Над дизайном обкладинки «Небесної сотні» працювала київська художниця, автор відомого однойменного малюнку Марія Федюк. Фото – роботи Олексія Палія (UP-Studio). Інтернет користувачі вже можуть ознайомитися з новим міні-альбомом «ТаРути» на SoundCloud. На фізичних носіях «Небесну сотню» презентують спочатку 16 травня у Литві на Днях Каунаської Ганзи (Kauno Hanza Dienos) і 24 травня у Києві у «Beton-Club», що на проспекті Науки, 8. Частину тиражу «тарутяни» передадуть родинам загиблим на Майдані героям, чию пам’ять вшановуватимуть у Києві 18 травня.    

Ознайомитися з альбомом можна тут: https://soundcloud.com/ievgen-romanenko/sets/taruta-feat-roman-kolyada 
Помилковий заголовок — «NfHenf» s Hjvfy Rjkzlf ghtptyne.nm vsys-fkm,jv «Yt,tcyf cjnyz»

13 Травня, 19:08

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин