Настільна версія
мова | язык

BIPLAN, Colours Of Bubbles, Dee & Kamy і Jurgis Didziulis зіграють на Дні Вуличної Музики у Києві

13 Травня, 19:13

Поділитися:

17 травня, в суботу, День Вуличної Музики, який вперше відбудеться в Україні, зустріне гостей із Литви – країни, що вигадала цей фестиваль і зробила його міжнародним. Литовські гурти BIPLAN (інді-поп-рок), Dee & Kamy (хіп-хоп), Colours Of Bubbles (інді-фольк-рок), Jurgis Didziulis (електро-латино) зіграють в центрі Києва,у масштабному проекті, що об’єднає Україну. 

Разом з Вільнюсом і Тбілісі, Ригою та Амстердамом, Копенгагеном та іншими містами Європи та Америки День Вуличної Музики святкуватимуть Київ, Львів, Івано-Франківськ, Краматорськ, Дніпропетровськ, Одеса, Харків, Переяслав-Хмельницький, Ужгород, Хмельницький, Тернопіль і Чернівці.

В День Вуличної Музики у центрі Києва музика звучатиме звідусіль: від Михайлівської до Софіївської площі, від Пейзажної Алеї та Андріївського узвозу до Українського Дому. Цього дня, з 10:00 до 22:00, в центрі міста зможуть зіграти всі охочі: професіонали й любителі, зірки й початківці, кожен, хто бажає просто вийти на вулицю і грати для друзів та перехожих, хто небайдужий до музичних експериментів, для кого музика – це набагато більше, ніж просто фоновий саунд у програвачі. Рок, хіп-хоп, класична музика і фольк, сурмачі, барабанщики і волинщики, майданчики з фортепіано, на яких зможе зіграти кожен, майстер­класи з танців та гри на рідкісних музичних інструментах, народні пісні і хороводи. Взяти участь у фестивалі вже зголосилося понад 80 музичних колективів Києва. «День Вуличної Музики завжди нагадує нам литовську боротьбу за незалежність і «Співаючу революцію», яка пройшла у нас в кінці 80-х», − говорить ініціатор фестивалю, легендарний литовський музикант Андрюс Мамонтовас. Також на фестивалі буде діяти дитячий майданчик, фантастичний планетарій, пригощання від рестораторів і сувенірні ятки від хендмейд­-майстрів.

BIPLAN – один з найулюбленіших гуртів Литви​, власник багатьох музичних нагород, «Кращий поп-рок гурт» 2013 року за версією «литовської Греммі» − премії «М.А.М.А.». Гурт став відомим в СНД в 90-х завдяки пісні «С добрым утром», досить часто буває у Києві, виступав на Євромайдані. 2 лютого Biplan зіграв на благодійному марафоні у Вільнюсі «Kartu su Ukraina! / Разом з Україною!» зі збору коштів на лікування постраждалих на Майдані. Нещодавно Biplan записав пісню українською, а цього року планує видати цілий україномовний альбом.

Colours of Bubbles створює музику у поєднанні сучасного інді і європейського фольку, подорожуючи з концертами країнами Балтії, Польщею, Голландією, Німеччиною та Францією. Власники литовської нагороди «ŠAMA» у 2012 році за дебютний альбом, звання «Кращий рок-гурт» литовської альтернативної премії «T.E.T.E.» за сингл «Phoenix», номіновані на премію «M.A.M.A.» у 2013-му.

Dee & Kamy – хіп-хоп дует, який називає свій стиль репом у поєднанні з фанком, соулом і джазом. Їх виступи наживо не залишають каменя на камені, захоплюючи навіть тих, хто не цікавиться реп-музикою. Гурт вже здобув нагороди як «Кращий гурт року» і за «Кращий відео-кліп року» від «Pravda Awards 2010», став «Кращим хіп-хоп гуртом» премії «T.E.T.E» у 2011 році. Разом із Biplan взяв у часть у благодійному марафоні у Вільнюсі на підтримку Майдану «Kartu su Ukraina! / Разом з Україною!»

Jurgis Didziulis – музикант і ведучий MTV Литва, автор пісень, продюсер і перформер, родом з Колумбії. Лідер і вокаліст поп-гурту InCulto (2003-2011), клубного проекту TWNKL, виступає в дуеті з дружиною Erica Jennings під назвою The Ball & Chain.

День Вуличної Музики – некомерційний, волонтерський проект, що організовується силами Громадської Організації «Логістичний штаб» та інших небайдужих людей, які люблять музику і своє місто. Кошти, отримані від комерційної частини фестивалю (10% від реалізації продукції) будуть направлені на благоустрій Києва. 10% від грошей, які зароблять музиканти, будуть витрачені на закупівлю бронежилетів для наших солдатів, які відстоюють мир на Сході країни.
Помилковий заголовок — ИШЗДФТ? Сщдщгкы Ща Игиидуы? Вуу ? Лфьн s Огкпшы Вшвяшгдшы psuhf.nm yf Lys Dekbxyjї Vepbrb e Rb'ds
13 Травня, 19:13

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Антон (Антоній), Ардаліон, Євстафій (Євстахій, Остап), Іван, Мартин