Настільна версія
мова | язык

Фолькнери виступлять з програмою «Корисні речі»

15 Травня, 13:26

Поділитися:

Українська автентична пісня в незвичному поєднанні з африканськими ритмами, роковим грувом, етнічними та електронними інструментами, шалена енергетика, місцями явно не притаманна традиційній народній музиці (гурт часто називають «етно-панками»), пронизливі, потужні і водночас ліричні жіночі голоси – все це вдало поєднано у дебютному альбомі Фолькнерів «Корисні речі», з програмою якого музиканти виступлять 21 травня, в арт-клубі 44.

На відвідувачів чекає часом панк, часом шаленство, а часом і занурена лірика. Дві вокалісти Ярина Квітка та Юлія Совершенна абсолютно різні за темпераментом наповнять зал такою енергетикою, що ноги самі пустяться в танок.

Фолькнери – мандрівні музиканти, що подорожують Україною та світом на велосипедах, вишукуючи та записуючи автентичні пісні. Далі – «реінкарнують» їх, надаючи оригінального звучання, або, як хтось каже, «партачать» їх. Свою унікальність гурт вбачає в поєднанні автентики та модерних драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики, називаючи усе це «фрі-фолком».

Гурт заснований Володимиром Мулярем та Яриною Квіткою у 2009 році в Києві. З того часу колектив був учасником відомих фестивалів, як в Україні, так і в країнах Європи: «АртПоле», «Трипільське коло», «Terra Heroica», «Рожаниця», «Країна Мрій Різдвяна», «Mikołajki Folkowe» (Польща), «Рок-Коляда», «Країна Мрій», «Трипільські зорі», «Festiwal Folkloru Polskiego 46. Sabałowe Bajania» (Польща), «Letnija Akademijа Filmowa w Zwierzyńcu» (Польща), «Muzyczne Dialogi nad Bugiem» ( Польща), «Jarmark Jagelonski» (Польща); «Mėnuo Juodaragis» (Литва); «Камяница» (Білорусь). 

Під час Днів України у Великій Британії (жовтень 2013 р.) колектив представляв Україну музичну, виступивши у серці Лондона на одній сцені з гуртами Воплі Відоплясова, Kozak System та Тарасом Чубаєм.
Помилковий заголовок — Ajkmrythb dbcnegkznm p ghjuhfvj. «Rjhbcys htxs»
15 Травня, 13:26

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День боротьби з деградацією екосистеми

Сьогодні іменини святкують:

Микола, Христофор