Настільна версія
мова | язык

Фільми про Майдан змусили всіх плакати в Каннах

23 Травня, 10:22

Поділитися:

Каннські прем'єри українських стрічок про події на Майдані — одна з найобговорюваніших тем і в інтернаціональному містечку, і на кіноринку, і в місцевих кав'ярнях.

5 документальних стрічок про Майдан, представлені 20 травня: стрічка «1+1 Продакшн» та об'єднання «Вавилон-13» під назвою «Небесна сотня», фільми «Кіно громадянських протестів», «Чорна книга Майдану», «Київ. Війна на Інститутській» та «Жінки Майдану» — змусили європейців не приховували сліз і на знак солідарності з Україною малювати на обличчях синьо-жовті прапори, фотографуватися з покришками, пов'язувати євромайданівські стрічки.

Прем'єра ще одного фільму, «Майдан», також зібрала повний зал — українці приходили на неї, загорнуті в прапори, іноземці — в смокінгах та сукнях. Революційна жартівлива пісня «Вітя, чао» стала одним із основних музичних мотивів цієї документальної стрічки Сергія Лозниці. Фільм Лозниця почав знімати сам — прилетів в Київ, взяв камеру і пішов на Майдан. Знімав по 16 годин щодня і шкодує, що мало. Його естафету підхопив оператор Сергій Стефан — знімав аж до початку березня: розгони, розстріли, закриті обличчя антимайданівців і беркуту, стривожені та впевнені обличчя людей.  
Помилковий заголовок — Askmvb ghj Vfqlfy pvecbkb dcs[ gkfrfnb d Rfyyf[
23 Травня, 10:22

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон