Настільна версія
мова | язык

Фолькнери презентують містичний кліп

2 Червня, 11:23

Поділитися:

Фрі-фолк гурт Фолькнери презентує нову відео роботу на пісню «Карчата» з дебютного альбому. Як і завжди, музиканти створили власне бачення української автентичної пісні, яке втілилося в оригінальне аранжування – поєднання народної пісенної традиції з елементами музики народів світу.

Знімали кліп восени 2013 року у яблуневому саду поблизу Києва. Саме там дві героїні картини, учасниці Фолькнерів, змагались за серце парубка. Режисер картини – Оксана Казьміна, оператор – Валерій Мішиєв.

Для режисера картини Карчата – це своя історія, яку вона втілила через призму об’єктиву разом з Фолькнерами. «
Карчата – це містична історія про двох дівчат-привидів, — каже Оксана. —За життя вони були подругами, які закохалися в одного і того ж юнака. Під час чаювання у яблуневому саду дівчата отруїли одна одну. Їх привиди так і залишились жити у цьому саду. Кожного дня впродовж багатьох років вони заново проживають один і той самий день».

Під час зйомок учасниці гурту Ярина Квітка та Юлія Совершенна чаюють у саду, бігають по лісі, падають, і у фіналі з темних хащ потрапляють у чисте поле. Вітер перебував із режисером на одній хвилі, адже як тільки починались зйомки, він набирав обертів і сильно дув. В перервах же вщухав. На знімальному майданчику жартували, що він відчуває містичний настрій кліпу.

Про що пісня, розповіла вокалістка гурту Ярина Квітка: «Що ж таке «карчата» ми так і не знайшли точної відповіді. Але є припущення, що це птахи (на діалекті), бо пісня починається словами «Ой, на горі карчата, а в долині дівчата». Ця невідомість головного слова в пісні (хоч і зрозуміло, що пісня весільна і зрозумілий її сюжет) для нас особисто робить її ще більш містичною. А відеоряд, який створила Оксана, надзвичайно точно передає цей характер і настрій».

Фолькнери – український гурт, заснований у 2009 році. Учасники Фолькнерів – мандрівні музиканти, подорожують по країні та світу на велосипедах, збираючи автентичні пісні. Далі – “реінкарнують” їх, надаючи оригінального звучання, або, як хтось каже, «партачать» їх. Свою унікальність гурт вбачає в поєднанні автентики та модерних драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики, називаючи усе це «фрі-фолком».
Помилковий заголовок — Ajkmrythb ghtptyne.nm vscnbxybq rksg
2 Червня, 11:23

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День боротьби з деградацією екосистеми

Сьогодні іменини святкують:

Микола, Христофор