Настільна версія
мова | язык

Руслана отримала нагороду на Wroclaw Global Forum

8 Червня, 01:34

Поділитися:

Цього року у програмі Wroclaw Global Forum, заснованому Атлантичною Радою, тема України проходила червоною ниткою. На урочистій церемонії Freedom Awards Dinner 6 червня у промовах почесних гостей та учасників вроцлавського форуму про Україну говорив кожен, згадуючи події на Майдані та співчуваючи нинішній ситуації на сході. 

У якості спеціального гостя заходу Руслана, як активіст та лідер Майдану, отримала спеціальну нагороду Freedom Awards і традиційно виконала гімн українською і польською мовами. "Стоп війні!" - з такого гасла Руслана розпочала свою промову.

Сьогодні ми хочемо Миру!
Два дні тому у моїх друзів розстріляли родину у Слов’янську. Інша сім’я ховала сина, який загинув від передозвування наркотиками, що завозять до Слов’янська. Терористи там гвалтують дівчат. Це імідж Путіна і його системи.
Ви готові купувати газ у Путіна? Ви будете в теплі спостерігати, як вбивають українців? Як війна іде до вас? Захід і Порошенко повинні об’єднатися і разом зупинити війну. Санкції! Санкції! Санкції! Доки ви шукаєте компроміси, в Україні щодня гинуть люди.
Політики світу! Будьте рішучими. Ваш вибір між білим та чорним. Компромісу нема. Пан Путін! Ви зруйнували слов’янську історію братерських народів, які разом боролись проти фашизму. Київська Русь – це мати слов’ян та джерело Світу!
Наша мета – Незалежність. В тому числі енергетична та інформаційна.
Запаліть ліхтарики, якщо ви хочете зупинити війну
”.

Свою позицію щодо України зі сцени Wroclaw Global Forum висловили Міністр Закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, Президент Естонії Гендрік Ільвес, сенатори Джон Маккейн та Кріс Мерфі, Міністр економіки Павло Шеремета та багато інших почесних гостей. 

Wroclaw Global Forum завершився фрагментом, який поляки присвятили Україні, зробивши зі світла і води гігантський прапор України (до 500 метрів) та жовто-блакитний феєрверк.
Помилковий заголовок — Heckfyf jnhbvfkf yfujhjle yf Цкщсдфц Пдщифд Ащкгь
8 Червня, 01:34

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Георгій (Єгор), Данило, Ніл, Серапіон