Настільна версія
мова | язык

Привиди і кохання у новому кліпі ФОЛЬКНЕРІВ «Карчата»

12 Червня, 14:59

Поділитися:

Фрі-фолк гурт ФОЛЬКНЕРИ зняв кліп на пісню «Карчата» − містичну історію про кохання, що може бути даром і мукою, приносити смерть і відродженя. Архаїчна назва пісні про «вороння», «чорних птахів» і ворожіння на Івана Купала сплелася із образами привидів у яблуневому саду і їх напруженого чаювання серед похмурого осіннього дня.

«
Це історія про двох дівчат, − розповідає режисер Оксана Казьміна. – За життя вони були подругами, які закохалися в одного і того ж юнака. Під час чаювання у яблуневому саду вони отруїли одна одну, та їх привиди так і залишилися жити у цьому саду. Кожного дня впродовж багатьох років вони заново проживають один і той самий день…»

Головні ролі у кліпі грають учасниці гурту Ярина Квітка та Юлія Совершенна. Вони чаюють у саду, сидячи одна навпроти одної за столом із сервізом. Наливають одна одній напій, пар іде з чашок, але дівчата не наважуються взяти їх. Раптом моторошні образи і вдаваний спокій змінюються на жах. Подруги біжать, продираючись через старі яблуневі гілки, кущі і суху траву. Падають на брудну землю, піднімаються, намагаються вхопити одна одну. Біганина темними лабіринтами старого саду могла б продовжуватись вічність. Та історія має світлий кінець.

Відео знімали восени 2013 року у яблуневому саду поблизу Києва. Без містики на самому знімальному майданчику не обійшлося. «Під час зйомок кліпу сонце було не з нами, − розповідає Ярина Квітка. – Коли нам не треба було сонця, вони виходило, і навпаки. Лише вітер перебував із режисером на одній хвилі, адже як тільки починалися зйомки, він набирав обертів і сильно дув, а в перервах вщухав. Перший день зйомок мало не зірвався – проспала дівчинка-водій і все пішло шкереберть із затримкою на 3 години. Ще ми знімали перепелиць, але так і не зняли – вони зникли. Тобто залізли кудись і дві години шукання були марними. Також ми купували хробаків для зйомок, але вони всі поздихали. Проте, ми сподіваємося, нам таки вдалося зробити відео цікавим і передати настрій пісні».
Помилковий заголовок — Ghbdblb s rj[fyyz e yjdjve rksgs AJKMRYTHSD «Rfhxfnf»
12 Червня, 14:59

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День боротьби з деградацією екосистеми

Сьогодні іменини святкують:

Микола, Христофор