Настільна версія
мова | язык

Винахід українських розробників визнали найкрутішим стартапом Європи

12 Червня, 16:43

Поділитися:

Журі престижного європейського конкурсу стартапів Europas оголосило лауреатів 2014 року. У категорії «Кращий hardware-стартап» переміг український «Petcube» зі своїм проектом роботи для розваги домашніх вихованців.

«Засновники стартапу змогли створити радикально новий інтерактивний пристрій для домашніх улюбленців, незважаючи на потрясіння на своїй батьківщині», - йдеться в описі проекту-переможця на сайті конкурсу. У цій номінації український проект конкурував з такими стартапами, як Blaze, CubeSensors, IntelClinic.

Petcube - це домашній робот, який покликаний розважати вихованців, коли їх господарів немає поряд. Всередині пристрою: ширококутна камера, мікрофон, динаміки і лазер низької інтенсивності, укладені в алюмінієвий корпус. Якщо підключити прилад до мережі, можна спостерігати за твариною, розважати її лазерною указкою, говорити з вихованцем через динаміки та інше. Стартап торік провів дуже успішну кампанію на Kickstarter.

Нещодавно стало відомо про те, що роботи Petcube почали продаватися на Amazon.

Цікаво, що в номінації «Найшвидший стартап року» переміг новий проект засновника «ВКонтакте» Павла Дурова, месенджер Telegram.

Премія The Europas була заснована європейським редактором TechCrunch Майком Бутчера в 2009 році. Її переможці - найбільш інноваційні стартапи Європи, найкращі європейські акселератори, ангельські та венчурні інвестори.
Помилковий заголовок — Dbyf[sl erhfїycmrb[ hjphj,ybrsd dbpyfkb yfqrhensibv cnfhnfgjv "dhjgb
12 Червня, 16:43

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Василь, Степан (Стефан)