Настільна версія
мова | язык

На Чемпіонаті світу з футболу зіграють десять гравців української Прем'єр-ліги

13 Червня, 00:45

Поділитися:

У четвер, 12 червня, в бразильському місті Сан-Паулу на стадіоні «Корінтіас» відбулася урочиста церемонія відкриття Чемпіонату світу з футболу 2014 року. Цього року за перемогу поборяться 32 найсильніших збірних планети, у складі яких десять представників клубів української Прем'єр-ліги.

Найбільше футболістів делегувало на Чемпіонат світу київське «Динамо» - на мундіалі зіграють чотири гравці: Домагой Віда, Огнен Вукоєвич (обидва - Хорватія), Джермейн Ленс (Нідерланди), Мігель Велозу (Португалія).

Донецький шахтар відправив трьох своїх футболістів - Бернарда (Бразилія), Даріо Срну, Едуардо (обидва - Хорватія). Луцька «Волинь», луганська «Зоря» і дніпропетровський «Дніпро» делегували по одному гравцеві: Майкла Бабатунде (Нігерія), Тоні ШУНІЧ (Боснія і Герцеговина) і Самуеля Інкума (Гана) відповідно.

Варто відзначити, що Самуель Інкум представляє «Дніпро» формально, оскільки останній сезон провів в оренді спочатку у французькому клубі «Бастія», а потім в грецькому «Платаніас». Найбільше ж представництво «українців» буде в збірній Хорватії - чотири футболісти.

Нагадаємо, згідно з принципом ФІФА про ротацію континентів, ЧС-2014 повинна була отримати країна Південної Америки, і фактично єдиним кандидатом виявилася Бразилія, яка проведе мундіаль вдруге у своїй історії.

На території України матчі ЧС-2014 транслюватимуть Перший національний, ТРК Україна (а також канали Футбол 1 і Футбол 2). Матчі групової стадії турніру будуть починатися о 19:00, 22:00 і 01:00 за київським часом. Поєдинки плей-офф - в 19:00 і 23:00.
Помилковий заголовок — Yf Xtvgsjyfns cdsne p aen,jke psuhf.nm ltcznm uhfdwsd erhfїycmrjї Ghtvэ'h-ksub

13 Червня, 00:45

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день ДНК

Сьогодні іменини святкують:

Василь, Давид, Зенон (Зинон), Іван