Настільна версія
мова | язык

KOZAK SYSTEM заспівали з «Польською Мадонною» Марилею Родович

17 Червня, 14:23

Поділитися:

KOZAK SYSTEM заспівали із видатною польською співачкою Марилею Родович (Maryla Rodowicz) на найпрестижнішому у Польщі музичному телефестивалі Krajowy Festiwal Piosenki Polskiej. «Польська Мадонна» Мариля i KOZAK SYSTEM виконали спільну пісню «I warto czekać» («І варто чекати»), написану в підтримку України і спеціально для знакового фестивалю в Ополє. 

Концерт був трансльований у прямому ефірі каналом TVP1, його подивилося близько 4.7 млн. людей, що становить 29% ринку телебачення в Польщі.

«Особисто для мене виступ з Марилею Родович на одній сцені був ніби здійсненням однієї з дитячих мрій. Я побачив її вперше ще по радянському ТБ з піснею «Kolorowe jarmarki» і вона одразу мені запам'яталася (і пісня, і Мариля), бо це було щось незвичне і надзвичайно яскраве. І, як показав час, Мариля незмінно повна сил і творчих планів, а її енергії заздрять молоді», − Володимир Шерстюк, KOZAK SYSTEM

Ідея виступу належить самій Марилі Родович – саме вона виказала побажання познайомитися особисто, а потім – записати спільну пісню з українськими рокерами. Текст пісні створив Grzegorz Tomczak, автор великої кількості хітів польської сцени. Музику написали Katarzyna Gartner – автор пісень Анни Герман – та гурт KOZAK SYSTEM, який став першим українським гуртом, що виступив на KFPP за всю 51-річну історію фестивалю.

«На репетиціях було весело. Мариля – велика артистка! Ми отримали колосальний досвід за ці кілька репетицій із нею. У свої майже 70 років вона залишається молодою і драйвовою, дотепною і самокритичною. Чудова людина та майстер своєї справи. Недаремно вся Польща називає її Королевою», − Іван Леньо, KOZAK SYSTEM

Виступ відбувся у концертному залі «Amfiteatr Tysiąclecia», побудованому на історичному місці ранніх слов’янських поселень. «Amfiteatr» був відкритий у червні 1963-го спеціально для проведення фестивалю і з того часу став символом Ополє. KFPP, головним організатором якого є Національне польське радіо і телебачення, підводить підсумки досягнень польських артистів і авторів за рік, демонструючи хіти року і прем’єри нових пісень.

KOZAK SYSTEM вже давно є повноправним учасником польського шоу-бізнесу – пізнавані як напівфіналісти польського шоу Must Be the Music-2013 вони збирають повні зали та опен-ейри, регулярно виступають на одній сцені з топовими артистами Польщі (ENEJ, LemOn, Maleo Reggae Rockers, Maciej Malenczuk, Red Lips, Kaya, Vavamuffin), а у 2010-му видали спільний CD з легендарними VooVoo, який став «золотим».

Мариля Родович (Maryla Rodowicz) – одна з найвідоміших співачок сучасної Польщі, яка має у своєму доробку понад 2000 пісень у стилях поп, поп-рок і фольк-рок, блюзів і балад. Загальний тираж одного «платинового» і близько 20 «золотих» альбомів «Польської Мадонни» склав 15 мільйонів, 10 мільйонів з яких – в країнах колишнього Радянського Союзу. У свій час її шлягер «Kolorowe jarmarki» наспівувала 1/6 населення нашої планети. Починаючи з 60-х Мариля неодноразово ставала «Співачкою року», її пісні – «Піснями року». Вона надзвичайно популярна в Польщі й зараз – декілька пісень з її останніх альбомів займають найвищі позиції в хіт-парадах кількох польських радіостанцій. Щороку вона проводить до 100 концертів не лише в Польщі, але й у європейських країнах, Америці, Азії та Австралії. Мабудь, найдивовижніше те, що сьогодні на її концерти ломляться підлітки.
Помилковий заголовок — ЛЩЯФЛ ЫНЫЕУЬ pfcgsdfkb p «Gjkmcmrj. Vfljyyj.» Vfhbkt. Hjljdbx
17 Червня, 14:23

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Анатолій, Афанасій, Георгій (Юрій), Олександра