Настільна версія
мова | язык

«Майдан» Сергія Лозниці запустять в українських кінотеатрах

19 Червня, 15:02

Поділитися:

Документальний фільм українського режисера Сергія Лозниці «Майдан» вийде в національний прокат. У кінотеатрах стрічку про громадянську революції можна буде подивитися вже з 24 липня. А її українська прем'єра відбудеться в рамках Одеського кінофестивалю.

Вперше повноцінний документальний фільм про події під час Євромайдану був представлений на 67-му Каннському кінофестивалі в травні. Тоді повз подію не пройшла світова преса.

А ось спілкуватися з російськими журналістами Лозниця навідріз відмовився. Він аргументував це тим, що Росія і так веде інформаційну війну проти України.

Після показу картини в Каннах «Майдан» вийшов у широкий прокат. Його вже встигли подивитися поляки, французи та інші європейці.

Коментуючи свою роботу над фільмом, Лозниця розповів, що йому вперше пощастило знімати документальний фільм про події, які відбувалися в реальному часі. Режисер поставив перед собою мету — перенести глядача на Майдан і показати йому 90 днів революції.

Документаліст Лозниця почав знімати «Майдан» після перших грудневих протестів. Зйомки тривали аж до 22 лютого 2014 року.
Помилковий заголовок — «Vfqlfy» Cthusz Kjpybws pfgecnznm d erhfїycmrb[ rsyjntfnhf[
19 Червня, 15:02

Поділитися:

За матеріалами: newsru.ua

Теги: Лозниця, Майдан

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон