Настільна версія
мова | язык

Жадана назвали найвпливовішим письменником України

21 Червня, 15:07

Поділитися:

Українське видання Forbes опублікувало перелік десяти українських письменників, які мають найбільший вплив на культуру та суспільство, перше місце в якому дісталося Сергієві Жадану.

На другій і третій позиції рейтингу опинилися Юрій Андрухович і Тарас Прохасько, пише Forbes. Голосували за письменників десять експертів, обраних виданням.

Повний рейтинг із балами має такий вигляд:
Сергій Жадан - 104
Юрій Андрухович - 75
Тарас Прохасько - 57
Оксана Забужко - 52
Андрій Курков - 35
Олександр Кабанов - 25
Юрко Іздрик - 24
Борис Херсонський - 22
Андрій Бондар - 21
Маріанна Кіяновська – 21.

Двох явних лідерів, Сергія Жадана та Юрія Андруховича, назвали всі експерти. Семеро з десяти фігурантів рейтингу пишуть по-українськи, троє – російською мовою. Чоловіків учетверо більше, ніж жінок.

Більшість авторів живе в Києві та Івано-Франківській області, також представлений Харків, Одеса та Львів. Прозаїків і поетів у топ-10, умовно кажучи, порівну – чимало авторів виступають в обох амплуа.

Видання зазначає, що зазвичай для рейтингів використовує кількісні показники: вартість активів, цифри доходів, частоту згадувань у медіа. Однак, на думку авторів дослідження, рівень майстерності письменника не визначається одержаними гонорарами, тож для опитування запросили експертів, які є літературознавцями та письменниками. Одинадцятим експертом виступив Forbes.

Критеріями для визначення топ-10 були: рівень майстерності, визнання в професійному середовищі, суспільна значущість творчих досягнень письменника, його громадянська активність (публіцистичні виступи, організація літературних заходів та участь у них, присутність у медіапросторі).
Помилковий заголовок — :flfyf yfpdfkb yfqdgkbdjdsibv gbcmvtyybrjv Erhfїyb

21 Червня, 15:07

Поділитися:

За матеріалами: theinsider.ua

Теги: Жадан, рейтинг Forbes

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Мавра, Петро, Тимофій, Федосій