Настільна версія
мова | язык

Українська рок-група «Патриція» презентує свою нову пісню на слова Олександра Олеся «О, Дивний Час!»

26 Червня, 23:11

Поділитися:

«Цей трек з'явився, бо не міг не з'явитися. Музиканти - такі самі люди, як і всі інші. Ми так само переживаємо те, що сьогодні відбувається в Україні. Намагаємося у якийсь спосіб долучитися до усього цього, підтримати, надихнути, зрештою, як митці - просто зафіксувати те історичне, що відбувається навколо» - розповідає лідер «Патриції» Остап Панчишин.

Пісня «О, Дивний Час!» має дуже давню історію. Текст композиції належить відомому українському поетові Олександру Олесю. Він написав його у 1941 році, коли на кілька днів приїхав до Києва з Чехословаччини, до якої увійшли німецькі війська. Цей вірш не є зразком радянської чи прорадянської поезії, це - про Україну.

Уперше музику до цих слів написали музиканти групи «Пласт», у якій на початку 90-их грав батько Остапа Панчишина - Орест Панчишин (до речі, тепер він грає на бас-гітарі у гурті свого сина).

Відродити композицію хлопці вирішили випадково - під час репетиції. Пісня «пішла» настільки швидко і легко, що уже за кілька днів відбулася українська радіопрем'єра треку.

«Я мріяв заспівати цю пісню уже 24 роки. Серйозно. Коли мені було 3, тато з друзями виконували її на концертах, а я завжди підспівував. Нічого ще не розумів з того, про що співають, проте дуже її любив. А коли ми уже почали співати професійно, ці слова ніяк не клеїлися до усіх інших пісень. Сьогодні можу сказати, що цей час настав. Цієї пісні - вона дуже актуальна. І мій - я дозрів до неї» - каже Остап Панчишин.

До речі, в репертуарі «Патриції» уже є пісні на тексти українських поетів. Минулої осені у Чикаґо музиканти записали композицію «Пташка» на вірші Івана Франка.
Помилковий заголовок — Erhfїycmrf hjr-uhegf «Gfnhbwsz» ghtptyne' cdj. yjde gscy. yf ckjdf Jktrcfylhf Jktcz «J? Lbdybq Xfc!»

26 Червня, 23:11

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій