Настільна версія
мова | язык

Джоан Роулінг випустила новий детективний роман

1 Липня, 13:24

Поділитися:

Британська письменниця Джоан Роулінг, автор серії романів про Гаррі Поттера, опублікувала свій другий детективний роман «Шовкопряд» (The Silkworm) під псевдонімом Роберт Гелбрейт. Він одразу зайняв четверте місце в рейтингу бестселерів за версією газети USA Today.

«Шовкопряд» є другою книгою з нової серії Роулінг, яка, як і Гаррі Поттер, буде складатися з семи романів. На цей раз — це містичні детективи для дорослих, які об'єднані головними героями — одноногим непідкупним детективом Кормораном Страйком і його секретаркою Робін Еллакотт.

«Страйк дає мені можливість поговорити об'єктивним та позаособистним чином про диватцтва, які приходять разом зі славою», — повідомила письменниця.

Перший роман нікому невідомого Роберта Гелбрейта «Поклик зозулі» вийшов в світ в квітні 2013 року. На сайті видавництва стверджувалося, що його автор — колишній співробітник британської поліції, який звільнився у 2003 році і влаштувався на роботу охоронцем. Критики похвалили дебютанта, але продавався «Поклик зозулі» погано. 
Все змінилося, коли в липні Роулінг зізналася, що це вона написала роман. Продажі різко підскочили. Тоді ж Джоан повідомила, що задумала цілу серію книг про Страйка.

«Поклик зозулі» — роман про приватного детектива, ветерана війни Корморана Страйка, який розслідує загадкову смерть моделі, яка впала з балкону. У новій книзі Страйку належить вирішити не менш складну загадку — знайти вбивцю письменника Оуена Куайна. Розслідування цього злочину ускладнюється поганим характером персонажа: Куайн тільки що закінчив рукопис роману, в якому ущипливо висміяв чи не всіх своїх знайомих — кожного з них тепер можна запідозрити у злочині.
Помилковий заголовок — L;jfy Hjeksyu dbgecnbkf yjdbq ltntrnbdybq hjvfy

1 Липня, 13:24

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків