Настільна версія
мова | язык

Світовий банк дасть 800 млн доларів на українські дороги

8 Липня, 21:11

Поділитися:

Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) планує виділити Україні 800 млн доларів в рамках реалізації третього інфраструктурного проекту з будівництва та реконструкції автодоріг в Україні. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства автомобільних доріг України («Укравтодор»), пише УНІАН.  


За даними прес-служби, така домовленість була досягнута в ході чергового перегляду проектного портфеля МБРР днями в Києві. Зокрема, МБРР має намір спрямувати кошти на ремонт ділянки автодороги Полтава — Харків, автодороги Київ — Харків — Довжанський, будівництво об'їзної дороги навколо міста Решетилівка (Полтавська обл.) та будівництво транспортної розв'язки в селі Бутенки.  


За словами начальника відділу міжнародного співробітництва «Укравтодору» Терезії Бабич, транспортна галузь в інвестиційному портфелі МБРР в Україні становить близько 25% і має тенденцію до збільшення. Раніше в травні тодішній глава «Укравтодору» Олександр Малін заявив, що українська сторона домовилася з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про будівництво та ремонт ділянки дороги Київ—Одеса з Києва до селища Криве Озеро (Миколаївська обл.) з перспективою реконструкції дороги до Одеси. Раніше сторони домовлялися про ремонт більш короткої ділянки дороги з Києва до Жашкова (Черкаська обл.).


За його словами, тривають роботи з будівництва дороги Київ-Харків-Довжанський, що фінансуються Світовим банком, і є підтверджені домовленості з будівництва її відгалуження в місті Решетилівка в напрямку Дніпропетровська.


Державне агентство автомобільних доріг України є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом міністрів України через міністра інфраструктури. Мінінфраструктури 10 червня призначив головою «Укравтодору» Сергія Підгайного.

Помилковий заголовок — Cdsnjdbq ,fyr lfcnm 800 vky ljkfhsd yf erhfїycmrs ljhjub

8 Липня, 21:11

Поділитися:

За матеріалами: obkom.net.ua

Теги: дороги, Світовий банк

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Семен, Степан (Стефан)