Настільна версія
мова | язык

Чемпіонат світу з футболу 2014 виграла Німеччина

14 Липня, 04:12

Поділитися:

В Бразилії завершився фінальний, 64-й поєдинок Чемпіонату світу з футболу 2014 року між збірними ФРН та Аргентини. Перемогу здобула збірна Німеччини з рахунком 1:0. 

Емоції, вигуки та феєрверки. Свято для Німеччини, провал для Аргентини. Німецька збірна стала чемпіоном світу з футболу. Автором переможного голу у ворота збірної Аргентини став Маріо Ґеце. Після матчу у Ріо-де-Жанейро приз найкращого воротаря Чемпіонату світу — "Золоту рукавицю" — отримав німецький футболіст Мануель Ноєр. Нагороду найкращого гравця Мундіалю присвоїли, незважаючи на провал у фіналі, аргентинцеві Ліонелю Мессі.

Віце-президент Німецького футбольного союзу Райнер Кох називає фінальний поєдинок ЧС-2014 успіхом для всього німецького футболу. "Це історичний день для всієї футбольної Німеччини! Це тріумф командного духу, тактичної дисципліни та рівня гри. Йоахім Лев та його команда творили історію — першою перемогою європейської команди у Південній Америці, рахунком 7:1 у півфіналі проти Бразилії та новим рекордом кількості голів на чемпіонаті Мирослава Клозе. (…) Титул ЧС — це успіх усього німецького футболу", — цитує Коха інформаційне агентство dpa.

Нагадаємо, Німеччина здобула Кубок світу вчетверте. Раніше збірна Німеччини тричі ставала чемпіоном світу з футболу — у 1954, 1974 та 1990 роках. Збірна Аргентини перемагала на Мундіалі двічі — у 1978 та 1986 роках. Команди обох країн утретє зустрілися у фіналі Чемпіонату світу.
Помилковий заголовок — Xtvgsjyfn cdsne p aen,jke 2014 dbuhfkf Ysvtxxbyf

14 Липня, 04:12

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Євтихій (Євтух), Єремій (Ярема), Мефодій