Настільна версія
мова | язык

Ольга Фреймут стала обличчям інформаційної кампанії «Телекритики»

15 Липня, 13:33

Поділитися:

Нещодавно стартувала актуальна інформаційна кампанія ГО «Телекритика» (за проектом MYMEDIA) з дотримання журналістами професійних стандартів. Обличчям кампанії була обрана українська телеведуча Ольга Фреймут.

Журналісти мають завжди дотримуватися стандартів професії. Під час протистояння українських ЗМІ російській пропаганді дотримуватися журналістських стандартів украй важливо. Тож головна ідея кампанії ‒ порівняти медійний продукт із продуктом харчування. Споживачі відрізняють якісні продукти від прострочених і зіпсованих за запахом, кольором, консистенцією. Схожу аналогію можна провести з програмами та публікаціями. «Телекритика» намагається підштовхнути споживача обирати інформаційні продукти за основними ознаками якості: відрізняти баланс думок і точність подачі інформації від джинси й пропаганди.

Соціальна реклама «Новини — як вода» буде поширена на бордах і сітілайтах та в інтернет-мережі. У рамках кампанії також заплановано трансляцію ролика на телеканалах групи «1+1 Медіа», Перший національний, Hromadske.tv, ZIK.

Ольга Фреймут наголосила на важливості просвітницької місії в цій соціальній кампанії: «
Сьогодні маніпулювати людьми у стані болю легко. Горе забирає рішучість і раціональність. Коли за кордоном натрапляю на російські новини — готова розбити телевізор. Вони дурять. Я гидуюся їх новинами професійно: у сюжетах зазвичай немає балансу, а є тільки одне сумнівне джерело, ніким не перевірене. Якось у Варшаві я випадково ввімкнула їхній Перший канал. Тоді жорстоко вбивали наших одеситів. Диктор голосом діджея нахвалював російський уряд. Насміхався над українцями. Очевидна однобічність сюжетів, а голос ведучого, здавалося, ось-ось розпочне програму "концерт на замовлення". Я вчилася в Лондоні, стажувалась і працювала на ВВС. Я знаю рецепт новин. Вони мають бути без аналітики і представляти мінімум три думки! Деякі ЗМІ, а с особливо російські, ведуть себе геть непрофесійно. Я прошу всіх зараз - українців і не українців - уважно перевіряйте і читайте новини. Довіряйте тільки надійним джерелам! Не засмічуйте свій мозок, думайте про майбутнє! Право на достовірну інформацію - це одне з найважливіших прав кожної людини».

Ольгу Фреймут обрали обличчям кампанії, оскільки телеглядачі знають її як активного принципового борця за чесність і якість в обслуговуванні у закладах громадського харчування. І те, чим сьогодні нас годують засоби масової інформації, потребує також ревізії, перестороги, уважності. Масмедійний продукт може робити нас залежними, керованими та слабкими. Вони отруюють нашу реальність.

Наталія Лигачова, шеф-редактор «Телекритики», підкреслює: «Наразі триває масштабна інформаційна війна, розгорнута проти нас Росією. Сподіваюся що улюблена телеведуча допоможе громадянам стати пильними та розбірливими у своєму ставленні до інформації, допоможе навчитися відрізняти правду від брехні».

Проект MYMEDIA створено за підтримки Міністерства закордонних справ Данії (DANIDA). Мета MYMEDIA ‒ розвиток та підтримка плюралістичного медійного середовища, просування ідеї створення суспільного мовлення та роботи журналістів за професійними журналістськими стандартами суспільного мовлення.
Помилковий заголовок — Jkmuf Ahtqven cnfkf j,kbxxzv syajhvfwsqyjї rfvgfysї «Ntktrhbnbrb»

15 Липня, 13:33

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

День фрілансера в Україні

Сьогодні іменини святкують:

Герасим, Єремій, Ігнат (Гнат), Макар, Тамара