Настільна версія
мова | язык

Дослідники поділили світ на любителів кішок і собак

31 Липня, 14:58

Поділитися:

Прийнято вважати, що всіх представників людства можна умовно розділити на собачників і кошатників. Іншими словами, за винятком людей без яскраво виражених симпатій, переважно частина людства віддає перевагу собакам, інша ж обожнює більше кішок.

Компанія Euromonitor вирішила вивчити цей принцип на рівні країн і зібрала дані про кількість домашніх кішок і собак в 54 країнах. Цікаво, що в деяких країнах виявилося більше любителів вихованців одного типу. Наприклад, в Індії в 10 разів більше собак, ніж котів. У Швейцарії, навпаки, живе майже в 4 рази більше домашніх кішок. В Австрії та Туреччини співвідношення собак і кішок відповідно один до трьох. У наших широтах також воліють частіше заводити в будинку кішечок.

Аналітики Euromonitor вважають, що такий стан речей можна пояснити щільністю населення, коли через малі житлоплощі зручніше заводити чотирилапого друга поменше. До того ж, у великих містах люди менш добродушно налаштовані до собак.

Якщо простежити тенденцію на континентальному рівні, то висновки будуть наступними. Кішкам віддають перевагу в країнах Західної Європи, за винятком Іспанії, Португалії та Ірландії. Собаки «правлять бал» в Південній Америці і в більшій частині Азії.

Також була виявлена ​​цікава закономірність: у більш розвинених країнах кількість кішок і собак буде більш пропорційною. Чим менш розвинена економіка, тим сильніше виражена перевага одного з видів тварин.

А ви любите більше котів чи собак?
Помилковий заголовок — Ljckslybrb gjlskbkb cdsn yf k.,bntksd rsijr s cj,fr

31 Липня, 14:58

Поділитися:

За матеріалами: hochu.ua

Теги: кішки, собаки

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Денис, Кіндрат, Федір