Настільна версія
мова | язык

Кейт Міддлтон так і не стала британською принцесою

29 Квітня, 16:01

Поділитися:

Наречена британського принца Уїльяма Кейт Міддлтон після весілля так і не отримає право іменуватися британською принцесою.

Королева Єлизавета II нарекла Кетрін Мідлтон титулом Її Королівська вищість герцогиня Кембриджська, але принцесою іменуватися вона не буде. Принц Уїльям стане герцогом Кембриджським. Королева також надала своєму старшому онукові ще два титули: граф Стратерн і барон Каррікфергус.

В п'ятницю, 29 квітня, в старовинному Вестмінстерському абатстві в самому центрі Лондона повінчалися онук королеви Великобританії принц Уїльям і його обраниця, Кейт Мідлтон, яку з цієї миті іменуватимуть тільки повним ім'ям, Кетрін.

Церемонія у Вестмінстерському абатстві почалась об 11:00 за британським літнім часом (13:00 за Києвом) і повинна завершитися о 12:15, після чого весільний кортеж попрямує у Букінгемський палац.

У абатство прибув прем'єр-міністр Девід Кемерон, потім жених принц Уїльям разом з молодшим братом Гаррі. Останньою у Вестмінстер приїхала сама королева Єлизавета II. Загальне число гостей складе майже 2 тисячі осіб.

Усі провідні телеканали світу ведуть пряму трансляцію з Лондона, її, за попередніми оцінками, побачать близько 2 мільярдів глядачів.

Напередодні Кейт і Уїльям оприлюднили програму, в якій, зокрема, розписана уся церемонія з усім музичним супроводом, текстом молитов і гімнів, а також надруковано невелике звернення пари. "Любов, яку ми отримали від такої кількості людей за час наших заручин, дуже зворушила нас. Ми хочемо скористатися можливістю і щиро подякувати усім за доброту", - говориться в посланні наречених.

Після церковної церемонії в абатстві центральними вулицями Лондона проїде барвиста процесія з п'яти карет, в яких молодята, а також їх рідні, повернуться у Букінгемський палац, де пізніше королева дасть на їх честь святковий обід.

З 1900 запрошених на церемонію у Вестмінстерському абатстві приблизно 650 зможуть бути присутніми на святковому обіді від імені Єлизавети II у Букінгемському палаці, і всього 300 обраних стануть гостями вечірнього прийому з вечерею і танцями, який того ж дня влаштовує батько жениха - принц Чарльз.

У Лондон з нагоди королівського одруження з'їхалися більше 2 млн туристів. Найзатятіші королівські фанати займали найкращі для огляду місця за кілька днів до самої церемонії. Близько 5 тисяч осіб провели ніч біля Вестмінстерського абатства.

Велетенські екрани для прямої трансляції встановлені в Гайд-Парку і на Трафальгарській площі, а в парку Клепхем-Коммон на півдні Лондона розбито "Королівський кемпінг".

Усі дороги в центральній частині міста почали перекривати вже о 6 ранку. Після початку церемонії переходити з однієї глядацької зони в іншу буде неможливо.

У районі Вестмінстер чергують 5 тисяч поліцейських, плюс у натовпі працюють офіцери в штатському. Проте Скотланд-Ярд підкреслює, що це національне свято, а не поліцейська операція, і оскільки даних про особливу терористичну небезпеку цього дня немає, поліція спостерігає, а не обмежує людей у святкуванні.

У зв'язку з урочистостями цю п'ятницю в Сполученому Королівстві оголосили вихідним днем.

Між тим 73% британців, опитаних напередодні весілля компанією YouGov, вважають, що королівське весілля позитивно вплине на імідж Британії у світі, а 70% думають, що весілля Уїльяма зміцнить позиції британської монархії в цілому.

Принц Уїльям, якого британська публіка вважає чи не найпопулярнішим членом династії Віндзорів, на думку 76% опитаних, буде хорошим королем, а 63% упевнені, що Кетрін складе йому хорошу партію в ролі королеви.

Речі, на які треба дивитися під час весілля

Гості. На весілля з'їхалися багато видних підданий Її Величності, і до них буде прикуто не менше уваги, ніж до жениха з нареченою. Наприклад, відома модниця Вікторія Бекхем може навіть перевершити Кейт Мідлтон своїм вбранням. Варто звернути увагу і на вбрання Елтона Джона, який був близьким другом принцеси Діани, а також на репера Каньє Веста - чи зможе він дотриматися усієї суворості придворного етикету?

Поцілунок. Після того, як жених і наречена стають чоловіком і дружиною, їх чекає перший поцілунок в новій якості. Але для королівських осіб не усе так просто. Як тільки Кейт і Уільям одружаться, вони не зможуть поцілуватися перед священиком - правила Англіканської церкви це забороняють. Зате після вони цілуватимуться вже на балконі Букінгемського палацу перед тріумфуючим натовпом. Мільйони людей побачать цей момент у прямому ефірі. Поцілунок очікується приблизно о 13:25 за лондонським часом.

Супутниця принца Гаррі. До самого весілля не повідомлялося, з ким з'явиться на церемонії молодший брат жениха - принц Гаррі. Втім, обізнані джерела одразу розкрили цю таємницю: супутницею Гаррі буде його давня подруга - ефектна блондинка Челсі Деві. Незадовго до весілля її бачили за вибором вбрання.
Помилковий заголовок — Rtqn Vsllknjy nfr s yt cnfkf ,hbnfycmrj. ghbywtcj.

29 Квітня, 16:01

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день охорони праці

Сьогодні іменини святкують:

Анастасій, Анастасія, Андрій, Василиса, Віктор, Кіндрат, Лук'ян, Мстислав, Трохим, Яків