Настільна версія
мова | язык

Українська стрічка 1929-го року стала найкращим документальним фільмом всіх часів

2 Серпня, 20:06

Поділитися:

Кіноінститут Великобританії (BFI) оголосив переможців в номінації «Кращий документальний фільм усіх часів». Перше місце зайняла українська кінострічка «Людина з кіноапаратом», яка була знята в 1929 році Дзигою Вертовим, пише Variety.

Німий експериментальний фільм «Людина з кіноапаратом» знімався в Одесі, Харкові та Києві. Він вийшов на екрани в 1929 році. У кінокартині відображена новаторсая на той момент ідея прихованої камери, яка підключена до ока людини і дозволяє знімати все, що відбувається навколо неї. Також цікава ідея аналізу відзнятого матеріалу, осмислення і перегляд деяких моментів.

Цікаво те, що в рейтингу розглядалося близько тисячі фільмів в проміжку від зародження кінематографа до сьогоднішнього дня.

Опитування було проведено серед британських кінокритиків і кінематографістів Інститутом кіно та журналом Sight & Sound. У 2012 році, за даними аналогічного опитування, «Людину з кіноапаратом» вперше обійшов «Броненосець «Потьомкін» Ейзенштейна, традиційного фаворита кінокритиків серед радянських фільмів, і в підсумку посів 8-ме місце.
Помилковий заголовок — Erhfїycmrf cnhsxrf 1929-uj hjre cnfkf yfqrhfobv ljrevtynfkmybv askmvjv dcs[ xfcsd

2 Серпня, 20:06

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день інтелектуальної власності

Сьогодні іменини святкують:

Артемон