Настільна версія
мова | язык

На фестивалі «Захід» співали про Путіна та збирали гроші на армію

11 Серпня, 20:59

Поділитися:

Фестиваль «Захід-2014» вже вшосте відбувся цими вихідними, 8-10 серпня, у селі Родатичі Львівської області. Протягом трьох днів на трьох сценах виступили півсотні українських та закордонних гуртів.

Серед музикантів, що завітали на «Захід», були Anti-Flag (USA), Sonic Syndicate (SWE), Zdob si Zdub (MD), Caliban (DE), Ektomorf (HUN), Noize MC (RU), Брати Гадюкіни, Ляпіс Трубецкой, Тартак, Скрябін, Перкалаба, The Вйо, Роллікс, Тостер, Тінь Сонця, Фліт, Ukraina (PL), Flunk (NOK), Крихітка,Фіолет, Dakh Daughters, Zapaska, DrumТиатр та багато інших.

За чотири дні до початку заходу виступати відмовився російський альтернативний рок-гурт «Люмен». Причиною стало незадоволення росіян ідеєю збору коштів для української армії. «
Ми до останнього моменту збиралися взяти участь, адже нам казали, що фестиваль не має відношення до політики», — написав лідер групи у соцмережі. Перед тим участь скасували росіяни Tesla Boy, Моторама, Billy's band.

А Львівська обласна рада 8 серпня звернулася до організаторів із проханням відмінити концерт через триденну жалобу за полеглими у боях АТО бійцями із Львівщини. «Фестиваль буде проводитися, до нас приїхали понад 10 тисяч людей зі всієї України, – заявив прес-секретар фестивалю «Захід-Фест» Ярослав Нікулін. – Ми не можемо скасувати фестиваль через дві години після рішення ЛОДА».

На фестивалі були посилені заходи безпеки через можливі провокації. Бійці батальйону «Азов» та волонтери збирали гроші на потреби армії. Відвідувачі фестивалю охоче робили пожертви.

Також українські артисти підготували епатажні виступи. Лідер гурту «Тостер» Дмитро Кумар розповів: «Багато пісень я написав багато років тому, але зараз розумію, що писав я їх про ватників». Ірена Карпа ж вийшла у білій сукні із вертикальним надписом «Путін Х**ло».

Майже десять тисяч фанатів зібрав гурт «Брати Гадюкіни» на головній сцені. 1 вересня «Брати Гадюкіни» випустять п'ятий студійний альбом «Мейд ін Юкрейн» — «Зроблено в Україні». Це буде перший запис групи після смерті вокаліста Сергія Кузьмінського. Його не стало 2009-го від раку. Після чого «Брати Гадюкіни» планують великий тур по Україні.

На виступ білоруського гурту Ляпіс Трубецкой опівночі зібралося близько 12 тисяч шанувальників. «Білорусь фрідом! Бєларуси з українцями! — кричить Міхалок. — Ми переможемо, ми повалимо режим». У натовпі видно кілька біло-червоних білоруських стягів.  Одним із гостей фесту був Кузьма «Скрябін», який тішив глядачів коломийками на злобу дня.

Завершили другий день фестивалю фрік-кабере із Києва Dakh Daughters і дует Запаска. У гурті Dakh Daughters співають та грають на 15 музичних інструментах семеро дівчат.

Загалом за попередніми підрахунками фестиваль за три дні відвідали до 20 тисяч осіб.
Помилковий заголовок — Yf atcnbdfks «Pf[sl» cgsdfkb ghj Gensyf nf p,bhfkb uhjis yf fhvs.
11 Серпня, 20:59

Поділитися:

За матеріалами: espreso.tv
Фото:gazeta.ua

Теги: Львів, захід, фест

ПодіїПодії
Сьогодні іменини святкують:

Онисим, Степан (Стефан)