Настільна версія
мова | язык

ICTV обіцяє спрогнозувати майбутнє України у футуристичному проекті

12 Серпня, 22:54

Поділитися:

У День Незалежності, 24 серпня, о 20:25 телеканал ICTV покаже прем'єру власного виробництва — футуристичний документальний проект «Україна 2041». Про це повідомляє прес-служба каналу.

«Україна 2041» — це спроба прогнозу та окреслення моделі розвитку країни через 50 років її незалежності. Автори проекту спробують зрозуміти і спрогнозувати, на яких засадах загалом буде побудована Україна за 50 років своєї незалежності, від 1991-го до 2041-го.

«
Ми захотіли побачити еволюцію нашої країни, — каже автор ідеї фільму Олександр Семирядченко. — Ми покажемо, якою стане Україна за 50 років незалежності. Розкажемо про те, що неодмінно відбудеться і що варто чекати. Це сміливий прогноз. У ньому є аналіз нашої недавньої історії, виклик сьогоденню і висока мета на десятиліття вперед».

Спікерами у проекті «Україна 2041» стануть люди, які, на думку каналу, зараз є фактичними генераторами суспільних думок та інтелектуальною елітою країни. Свої думки у проекті висловлять політологи Андрій Єрмолаєв і Вадим Карасьов, економіст Валерій Геєць, демограф Елла Лібанова, письменники і видавці Дмитро та Віталій Капранови, урбаніст Олександр Сергієнко, екологи Володимир Усатенко і Тетяна Тимочко, фізик-теоретик Євген Мартинов, письменники Володимир Арєнєв, Анатолій Дністровий.

«На основі їхніх думок, знань і дискусій ми створимо цілісну картину нашого майбутнього, — каже Олександр Семирядченко. — Наші експерти розкажуть, якими будуть окремі аспекти розвитку країни за певних умов, яким шляхом піде Україна - розвитку чи деградації. Очевидно, що країна з такими людськими і природніми ресурсами, з такими позиціями не може не мати жодного майбутнього. Тож своїм завданням ми ставимо прогноз цього майбутнього, певний змодельований сценарій розвитку держави».

Проект «Україна 2041» обіцяє дати відповіді на запитання: якими ми будемо; що рухатиме нами і чи взагалі буде хоч якийсь рух; у чому наша доля — бути на узбіччі цивілізацій чи вирватися в лідери; ми горда нація чи сукупність вічно невдоволених аутсайдерів; якими будуть наші цінності та ідеали; ми будемо єдині чи розпадемося на фрагменти територій; ми залишимося народом чи перетворимося на васалів; чи буде Україна взагалі?
Помилковий заголовок — ШСЕМ j,swz' cghjuyjpedfnb vfq,eny' Erhfїyb e aenehbcnbxyjve ghjtrns
12 Серпня, 22:54

Поділитися:

ПодіїПодії
Сьогодні свято

Міжнародний день книги та авторського права

Сьогодні іменини святкують:

Зенон (Зинон), Максим, Олександр, Терентій, Федір, Яків